RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SIKTET: Kvinnen som etterlyste sin mor i 2012, er nå siktet for drap. I forbindelse med letingen etter Kari Grønnestad i 2012, sto hun fram med morens samboer i denne artikkelen. Familien er i sjokk og tviler på om søsteren kan ha gjort det. Tirsdag gjorde politiet funn av det som kan være levninger etter Kari Grønnestad.
SIKTET: Kvinnen som etterlyste sin mor i 2012, er nå siktet for drap. I forbindelse med letingen etter Kari Grønnestad i 2012, sto hun fram med morens samboer i denne artikkelen. Familien er i sjokk og tviler på om søsteren kan ha gjort det. Tirsdag gjorde politiet funn av det som kan være levninger etter Kari Grønnestad. Foto: Ørnulf Holen/skjermdump (Scanpix/skjermdump)

Drapssiktet datter etterlyste mamma

Sist oppdatert:
Familien tviler på at søsteren kan ha drept moren.

- Vi hadde god kontakt, og hun besøkte meg flere ganger i uka, fortalte datteren (31) til Kari Grønnestad (56) etter at kvinnen forsvant i 2012.

I en artikkel i Telemarksavisa sto datteren fram under tittelen «-Hvor er mamma?»

Nå er den samme datteren siktet for å ha drept moren. Datterens 34 år gamle samboer har fortalt politiet at han fraktet liket av Grønnestad til Skienselva og dumpet det der.

Les: 34-åring tilstår dumping av kvinne i Skien

Politiet tror at moren ble lagt i et hundebur og dumpet i elva.


Forsvant etter besøk hos datter
Grønnestad besøkte datteren 4. juni 2012. Hun skulle ta bussen fra Skien hjem til Bølehøgda ved 20-tiden, men hun kom aldri hjem. Ifølge datteren hadde moren forlatt huset når hun skulle.

- Jeg vet ikke akkurat hvilken vei hun tok for å ta bussen. Noen ganger tok hun bussen fra Landmannstorget og andre ganger fra busstoppet ved rådhuset, sa datteren til lokalavisen i 2014.

Grønnestad ble meldt savnet tre uker senere. Politiets etterforskning viste at alle spor etter kvinnen stoppet 4. juni.

- Vi er sjokka
At søsteren ble siktet for drapet på moren, kom som et sjokk for de andre barna til Grønnestad.

- Vi er sjokka og kan ikke tro det, skriver Grønnestads andre datter på Facebook. Hun skriver også at «håper saken blir løst så fort som mulig og at det går bra med søstra vår». Overfor Nettavisen sier søsteren at de foreløpig vet veldig lite om hva som har skjedd, og at hun derfor ikke ønsker å kommentere saken i media.

Åpnet etterforskning
Politiet åpnet drapsetterforskning etter å ha mottatt nye opplysninger om forsvinningen søndag.

Politiet fikk da opplysninger om at datteren hadde drept moren og at moren var dumpet i Skienselva. Tirsdag ble det gjort funn i elva som nå blir undersøkt av Rettsmedisinsk institutt.

– Funnet i elva samsvarer så langt med opplysningene politiet mottok søndag 19. april. Dersom det skulle vise seg at det er levningene etter Kari Grønnestad som er funnet, er det et viktig gjennombrudd i etterforskningen. Samtidig er det viktig for politiet å understreke at det gjenstår mye arbeid for å etablere et hendelsesforløp og danne grunnlag for å bevise hvem som står bak, sier politiadvokat politiadvokat Guro Siljan til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere