RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet datter i Skien løslates

Sist oppdatert:
Kvinnen som er siktet for drapet på sin mor, Kari Grønnestad fra Skien, løslates fra varetekt. Siktelsen både for henne og samboeren som er siktet for å unnlate å hjelpe noen i nød, opprettholdes.

- Kvinnen har sittet i varetekt i over fem måneder. Selv om etterforskningen er i en sluttfase, vil det ennå ta noe tid før saken er endelig avgjort. Politiet har vurdert det slik at løslatelse ikke lenger er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet. Kvinnen blir løslatt førstkommende mandag, opplyser politiadvokat Guro Siljan i Telemark politidistrikt.

Den 56 år gamle Kari Grønnestad fra Skien ble meldt savnet 4. juni 2012. Først i april i år ble den 31 år gamle datteren siktet for forsettlig drap. Da ble den savnedes levninger funnet nedsenket i et hundebur i Skienselva, og politiet tok også ut siktelse mot hennes 35 år gamle samboer for brudd på hjelpeplikten.

Opprettholder siktelsene

Siktelsen både for datteren og hennes samboer opprettholdes, opplyser Siljan.

– Politiet har ikke ellers noe nytt å meddele fra etterforskningen, opplyser politiadvokaten.

– Etterforskningen er i en sluttfase. I løpet av høsten vil politiet oversende saken til Statsadvokatene i Vestfold og Telemark. Statsadvokatene sender innstilling til Riksadvokaten, som avgjør om det skal tas ut tiltale, legger hun til.

For en drøy måned siden gjennomførte politiet en rekonstruksjon av drapet. Ifølge politiet skjedde drapet i datteren og samboerens leilighet i Skien sentrum samme dag som hun forsvant.

Massiv vold

Politiet mener datteren utsatte sin mor for massiv vold mot hodet. 56-åringen ble deretter pakket inn i tøy og lagt i et hundebur, fraktet til Skienselva rundt 600 meter unna, og dumpet.

Det var også plassert vektmanualer i hundeburet som først ble funnet 19. april i år etter at drapssiktedes samboer hadde gått til politiet.

Samboeren skal i avhør ha medgitt at han i panikk hjalp samboeren med å plassere Grønnestad i hundeburet, men han har nektet for å ha vært med på å dumpe buret i Skienselva. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere

Mest lest