RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet forlot Norge etter kort tid

HAR MELDT SEG: Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Nå skal han ha meldt seg for politiet i Nederland.
HAR MELDT SEG: Kim Andreas Kristiansen har status som mistenkt i drapssaken i Øyer, hvor en mann ble funnet død i et utbrent bål. Nå skal han ha meldt seg for politiet i Nederland. Foto: Politiet (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter elleve dager på rømmen fra norsk politi meldte den drapssiktede Kim Andreas Kristiansen seg for politiet i Rotterdam mandag.

Den 23 år gamle nordmannen skal nå sitte i nederlandsk varetekt fram til han kan utleveres til Norge, trolig innen to uker.

Les også:Øyer-drapet: Bil med blodspor beslaglagt

– Han har vært der noen dager etter at han ble etterlyst i Norge, sier konstituert politimester Olav Sørby under en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Politiet er fremdeles tilbakeholdne med å gi opplysninger fra etterforskningen, selv om den hovedsiktede i saken nå er pågrepet. Sørby er likevel klar på at pågripelsen representerer et vesentlig framskritt for etterforskningen av drapssaken.

Utleveres

Den hovedsiktede skal ha samtykket til utlevering til Norge. Fram til utleveringen kan skje er Kristiansen i varetekt hos politiet i Rotterdam i Nederland, opplyser politiet i Gudbrandsdal. 23-åringen meldte seg selv mandag formiddag etter elleve dager på rømmen fra norsk politi. Han har siden begynnelsen av forrige uke vært etterlyst internasjonalt.

Talsperson for politiet i Rotterdam, Roland Ekkers, bekrefter overfor VG at de ved 13-tiden mandag pågrep den 23 år gamle nordmannen.

– Han kom inn

– Han kom inn og sa at han var en etterlyst mann. Vi fant ham i våre filer, og han ble pågrepet, sier Ekkers til avisen.

Kim Andreas Kristiansen er siktet for å ha drept stefaren sin, Bjarte Hansen (58), i Øyer i Oppland onsdag eller natt til torsdag 14. august. Levningene av stefaren ble funnet i et bål i Hafjell forrige torsdag.

I forrige uke ble en 21 år gammel kamerat av Kristiansen pågrepet og fengslet for falsk forklaring i samme sak. Han er også mistenkt for medvirkning til drapet. Blodspor i bilen som 21-åringen disponerer, skal være blant bevisene.

Uventet

Senest mandag formiddag uttalte politiet at det var uvisst hvor Kristiansen befant seg. Da hadde etterforskningsledelsen i Lillehammer gjentatte ganger gått ut i mediene og oppfordret 23-åringen til å melde seg.

– Det tok noen dager før vi var klar over at han ikke var i boligen sin, sier Sørby.

Det har vært mange teorier om hva som ligger bak drapet på den fysisk svekkede 58-åringen. En av teoriene er at mannen ble slått i hjel med et balltre som etterforskerne har lett etter i en elv ned fra Hafjell.

Fredag gikk politiet til væpnet aksjon ved huset til drapsettersøkte Kristiansen i Øyer etter tips om at 23-åringen var sett i området. Tipset viste seg imidlertid å ikke stemme. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere