*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet hushjelp var 90-åringens enearving

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Pål Stener Johannessen (90) skulle endre testamentet, men ble drept før han fikk sjansen.

27.03.13 21:40

Helsepersonell rykket ut på en trygghetsalarm da de fant Pål Stener Johannessen død. Hans drapssiktede hushjelp skal ha forsøkt å forhindre en endring i 90-åringens testamente.

Den 60 år gamle kvinnen var nemlig oppført som enearving i mannens testament. Han skal ha kontaktet advokat for å stryke 60-åringen fra testamentet, men ble drept før han rakk å endre det.

Hjelp24, som mottok alarmen, har levert ut det automatiske lydopptaket fra trygghetsalarmen til politiet, skriver VG. Politiet skal også finne hushjelpens (60) bevegelser mistenkelig rundt det de tror er drapstidspunktet, mellom klokken 1 og 2 natt til 14. mars.

Ifølge Dagbladet jobbet hushjelpen også for Johannessens søster, som døde i november. Da arvet 90-åringen på Frogner i Oslo også en betydelig pengesum, og formuen hans skal ha vært flere millioner kroner.

Skal ha blitt kvalt
Politiet antok først at mannen led en naturlig død, men allerede dagen etter dødsfallet ble det besluttet at han skulle obduseres.

Politiet har foreløpig ikke sagt noe om dødsårsaken, men ifølge Dagbladet skal teorien være at 90-åringen ble kvalt. Hushjelpen ble pågrepet dagen etter Johannessen ble bisatt, men nekter for å ha drept sin arbeidsgiver.

VG skriver at 90-åringens testamente ble registrert endret 31. januar. Der skal hushjelpens navn stå. Imidlertid skal Johannessen ha bestemt seg for å fjerne hennes navn, men døde innen han rakk det.

Avventer undersøkelser
Forsvareren til den 60-årige hjemmehjelpen sier saken er mye mer komplisert enn det som hittil har fremkommet i mediene.

- Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører, og der er det mye informasjon som ikke er kommet ut, sier Øystein Storrvik til NTB.

Kvinnen tok betenkningstid på fengslingsmøtet, men har nå bestemt seg for å ikke anke.

- Vi avventer og ser resultatene av undersøkelser som skal gjøres etter påske. Det er mange usikkerhetsmomenter her, og den videre etterforskningen kan komme til hennes fordel, sier Storrvik.

Rettens konklusjon tirsdag ble at kvinnen skal sitte fengslet i fire uker med brev-, besøks,- og medieforbud. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag