*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet i Holmestrand samtykker til fengsling

Holmestrand/Oslo (NTB-Linus Hauge): Politiet i Vestfold har siktet mannen som skjøt en kvinne i forbindelse med brannen i Holmestrand fredag, for drapsforsøk. Mannen samtykker til varetektsfengsling.

29.06.13 14:10

En 66 år gammel kvinne ble skutt i skulderen, og gården hun bodde på i Holmestrand brant ned fredag kveld. En mann i 50-årene sitter i sentralarresten i Tønsberg. Lørdag formiddag ble han avhørt og siktelsen utvidet fra legemsfornærmelse under særdeles skjerpende omstendigheter til drapsforsøk.

- Etter avhør i formiddag, har vi besluttet å utvide siktelsen til drapsforsøk. Han har erkjent de faktiske forholdene, men straffskyld er noe som ikke er avklart, sier politijurist Harald Borgenvik i Vestfold politidistrikt til NTB.

Mannen er ennå ikke siktet for brannen på den gamle gården Bakke på Eplerød i Holmestrand. Den siktede bor i nærområdet til den nedbrente gården.

- Siktede har ikke tatt stilling til straffskyld, men samtykker til varetekt, sier mannens forsvarer, advokat Ole Tom Røed til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.