Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet kvinne varetektsfengsles på sykehus

Namsos (NTB): Kvinnen som er siktet for drap på Maggy Andersen (36) i Namsos, settes i varetekt på psykiatrisk sykehus i Trondheim.

Kvinnen i begynnelsen av 50-årene møtte i Namdal tingrett fredag ettermiddag, hvor hun ble varetektsfengslet i fire uker, slik påtalemyndigheten ba om.

Påtalemyndigheten fikk også medhold i anmodningen om at kvinnen plasseres i regional sikkerhetsavdeling ved Brøset i Trondheim i fengslingsperioden.

Politiadvokat Jørgen Aunet bekrefter at den siktede kvinnen i avhør har innrømmet at hun drepte Andersen.

- Hun har ikke tatt stilling til straffskyld, sier Aunet til NTB.

Hennes forsvarer, Ivar Hustad, ba om at fengslingsmøtet skulle gå for lukkede dører, noe Namdal tingrett ikke innfridde, ifølge Adressa.no.

Det var onsdag formiddag at den 36-årige kvinnen ble funnet knivstukket i leiligheten sin ved Namsos bo- og servicesenter. Hun ble behandlet for svært alvorlige skader på sykehus, men døde natt til torsdag.

Den siktede kvinnen er også beboer ved senteret, på samme avdeling som den drepte. Kvinnen ble pågrepet og siktet for forsettlig drap torsdag ettermiddag, og hun får oppfølging fra psykiatrien. Politiet mener det trolig blir en psykiatrisk utredning for å vurdere om hun er tilregnelig.

- Hun er på en psykiatrisk institusjon nå, og vil bli overført så snart Brøset kan ta imot henne. To sakkyndige rettspsykiatere vil bli oppnevnt like over helgen, sier politiadvokat Aunet.

Aktor hadde også bedt om to ukers brev- og besøkskontroll, men dette vilkåret kunne ikke innfris siden siktede plasseres på institusjon.

Politiet ønsker ikke å kommentere om det har vært konflikt mellom den siktede og den drepte kvinnen. Forsvarer Ivar Hustad sier at hans klient er preget.

- Hun er preget av handlingen. Hun virker å være rolig. Hun har forstått det hun har gjort. Hun har også gitt uttrykk for at hun reagerer på å høre at vedkommende som hun skadet, er død, sier Hustad til Adressa. (©NTB)

Reklame

NÅ: Milrab startet Black Week-salget i kveld