*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet kvinnes ektemann bodde på krisesenter

Foto: Fredrik Varfjell (Scanpix)

Kvinnen (52) har i perioder hatt forbud mot å nærme seg ektemannen.

31.03.13 21:25

DRAMMEN (NTB): Den 57 år gamle mannen som ble funnet død i en utbrent bil i Lier onsdag, søkte en periode tilflukt fra kona på et krisesenter.

Dette får Drammens Tidende bekreftet fra flere sikre kilder, som beskriver forholdet mellom ekteparet som konfliktfylt.

Den 52 år gamle kvinnen ble lørdag ble siktet for drap og varetektsfengslet i to uker med brev-, besøks- og medieforbud. I en periode hadde hun forbud mot å nærme seg ektemannen.

– Vi kan bekrefte at hun har hatt et besøksforbud, sier politiadvokat Vibeke Martins i Søndre Buskerud politidistrikt til VG.

Utsatt for vold
Ifølge advokat Sjak Haaheim, som bisto den nå avdøde 57-åringen i striden med ektefellen, hevdet mannen at han ble utsatt for vold av kona.

– Jeg kan bekrefte at avdøde har forklart at han tidligere er blitt utsatt for psykisk og fysisk vold av ektefellen, sier Haaheim.

– Så vidt meg bekjent er det siktede som har anmeldt avdøde, sier kvinnens forsvarer Bent Luther til Drammens Tidende.

Strid om barna
Ekteparet, som har flere mindreårige barn sammen, tok ut separasjon få dager før 57-åringen ble funnet død i den utbrente bilen.

De var også oppe i en barnefordelingssak hvor det var berammet rettsmøte i april.

Drammens Tidende får bekreftet at det forelå flere politianmeldelser mellom de to, og ifølge avisen skal den lokale barnevernstjenesten ha sendt bekymringsmelding om barnas situasjon. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.