RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet mann i Trondheim løslatt

Foto: Hansen, Tor Aage (Scanpix)
Sist oppdatert:
Bakgrunnen er tvil omkring hendelsesforløpet.

Mannen som fredag ble pågrepet og siktet for å ha drept naboen sin i Trondheim, er løslatt. Politiet er ikke lenger sikre på at det dreier seg om et drap.

Mannen ble pågrepet etter at det ble funnet en død mann i 40-årene i en bolig på Nidarvoll fredag ettermiddag. Lørdag opplyser politiet i Trondheim at etterforskningen så langt ikke har styrket mistanken mot mannen. Han er derfor løslatt.

Siktelsen for forsettlig drap er foreløpig opprettholdt, men politiet mener det ikke er grunnlag for å varetektsfengsle ham. Bakgrunnen for dette er tvil omkring det faktiske forholdet, skriver politiadvokat Marianne Høyer i Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Kniv analyseres av Kripos
Avdøde var påført stikkskader, og politiet mener dette var dødsårsaken. Den rettsmedisinske undersøkelsen så langt kan imidlertid ikke utelukke at skadene er selvpåførte, opplyser politiet.

Politiet har beslaglagt en kniv på stedet. Den er sendt til Kripos for undersøkelse.

Uforstående til siktelsen
Den pågrepne mannen ble avhørt fredag kveld.

– I avhøret framsto han som sjokkert, men fattet. Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, sier mannens forsvarer, advokat Kari Messelt Ekker, til NTB.

Ekker opplyser at den avdøde og den drapssiktede mannen var naboer og kjente hverandre.

Politiet omtaler saken som et mulig drap. Dersom mannen i 40-årene ble drept, vil dette være det tredje drapet i løpet av den første uka i 2012. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere