RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
PÅGREPET: En mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap etter at en mann i 50-årene ble funnet død i et hytteområde i Gjøvik natt til lørdag.
PÅGREPET: En mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap etter at en mann i 50-årene ble funnet død i et hytteområde i Gjøvik natt til lørdag. Foto: Jon Olav Andersen / Gjøviks Blad (NTB scanpix)

Drapssiktet på Gjøvik hevder han handlet i nødverge

Sist oppdatert:
Mannen som er siktet for forsettlig drap på broren i Gjøvik, sier han handlet i nødverge og erkjenner ikke straffskyld. Politiet tror broren ble knivdrept.

Begge brødrene skal ha vært i 50-årene.

– Min klient har erkjent de faktiske forhold, men han erkjenner ikke straffskyld fordi han handlet i nødverge, sier den siktedes advokat Ketil Myhre til NTB søndag.

Politiet bekreftet senere søndag disse opplysningene etter at den drapssiktede hadde sittet i avhør.

Mannen varslet selv politiet om brorens dødsfall klokken 3.17 natt til lørdag og ble pågrepet samme dag.

Funnet på hytte

Politiet har vært sparsomme med opplysninger om omstendighetene rundt drapet.

– Vi har en antakelse om hva som har skjedd, sier politiadvokat Trine Hanssen i Vestoppland politidistrikt til NTB søndag ettermiddag.

I en pressemelding opplyser politiet at de har funnet en kniv som de mener er drapsvåpenet.

– Etterforskningen har pågått for fullt siden lørdag morgen. I tillegg til avhør av den siktede har politiet foretatt avhør av andre vitner, heter det.

Avdøde funnet i en hytte ved bredden av Mjøsa sør for Gjøvik sentrum.

– Kripos har vært på stedet både i går og i dag og fortsatt sine åstedsundersøkelser. Det er også gjort vitneavhør, sier Hanssen.

Obduksjon

Politiet opplyste lørdag at den avdøde vil bli sendt til obduksjon. Tre etterforskere fra Kripos ankom til Gjøvik lørdag ettermiddag for å bistå i de tekniske undersøkelsene.

Ingen av de to brødrene var kjent for politiet fra før.

Den drapssiktede skal ifølge politiet fremstilles for fengsling i Gjøvik tingrett mandag, mens hans bror skal obduseres tirsdag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere