RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet politimann fengsles i isolasjon

Sist oppdatert:
Tønsberg (NTB): Den drapssiktede politimannen fra Telemark er i Tønsberg tingrett varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i isolasjon.

40-åringen er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen (33) ved Sandøya utenfor Brevik i Telemark lørdag 3. august. Politiet mener han kastet eller dyttet kvinnen ned fra Breviksbrua.

I Tønsberg tingrett fredag ble mannen varetektsfengslet i fire uker. Retten ila mannen fullstendig isolasjon i to uker. Resten av varetektsperioden er han ilagt brev- og besøkskontroll, samt medieforbud.

«Retten mener varetektsfengsling for fire uker ikke vil være et uforholdsmessig inngrep sett på bakgrunn av sakens alvor og den nærliggende bevisforspillelsesfaren», heter det i kjennelsen. Retten mener også at alternativer til varetekt i fengsel ikke vil være tilstrekkelige til å begrense faren for bevisforspillelse.

Retten finner skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha begått drapet, og den begrunner det med politimannen har forklart at han var sammen med kvinnen da hun falt fra Breviksbrua, og at han lot være å varsle nødetatene.

Politimannen, som er ansatt i Telemark politidistrikt, ble pågrepet tirsdag. Han er suspendert, og var først siktet for falsk forklaring. Torsdag skjerpet politiet siktelsen til forsettlig drap. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere