*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet samtykker i varetekt

Foto: (Privat / Nettavisen)

Mannen som er siktet for drapet på Lars Erik Flem Andersen (18) i Kongsvinger erkjenner ikke straffskyld, men samtykker i varetekt.

30.07.09 09:32

Politiet vil torsdag be om varetektsfengsling av mannen som først var inne til avhør som vitne og i løpet av avhøret fikk status som siktet i saken.

- Skjellig grunn til mistanke
- Politiet har i løpet av dagene som har gått siden pågripelsen ikke klart å sjekke siktede ut av saken, heter det i en pressemelding fra politiadvokat Iren Johnsen Dahl ved Hedmark politidistrikt torsdag. Politiet mener det foreligger skjellig grunn til mistanke og at det er fare for bevisforspillelse. Derfor vil de begjære mannen varetektsfengslet.

Samtykker i en ukes varetekt
Siktede, som er i 30-årene, har ikke erkjent straffskyld, men har samtykket til en ukes fengsling med brev- og besøkskontroll. Ifølge politiet har han også samtykket i at spørsmålet om varetektsfengsling behandles som såkalt kontorforretning. Dermed blir det opp til en dommer å avgjøre spørsmålet, mens siktede selv ikke behøver å være til stede.

Drept med kniv
Det var natt til søndag at Lars Erik Flem Andersen ble stukket i hjel med kniv på en plen like ved Gjemselund stadion på Kongsvinger.

– Han var død da politiet kom til stedet, og han var påført omfattende ytre skader av en slik karakter at politiet etterforsker dette som et drap, uttalte Iren Johnsen Dahl mandag.

Har du et nyhetstips? Send sms/mms til 1930, ring 21006010 eller send en e-post til tips@nettavisen.no!

- Lojal og snill
Advokat Jørn Mejdell Jakobsen, er oppnevnt som bistandsadvokat for Lars Erik Flem Andersens pårørende. Til avisa Glåmdalen sier han at 18-åringen beskrives som en konfliktsky person. De som kjente ham beskriver ham som veldig lojal og snill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.