RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet sønn i Fauske fengslet i fire uker

Bodø (NTB): Mannen i 30-årene som er siktet for forsettlig drap på sin mor på Fauske i Nordland torsdag, ble fredag varetektsfengslet i fire uker i Salten tingrett.

- Han er ikke avhørt, men har samtykket i fire ukers varetekt. Kjennelsen ble avsagt i retten fredag ettermiddag, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i Salten politidistrikt til NTB.

Grunnen til at politiet ikke har avhørt den siktede, er at han ble sendt til Tromsø fredag for å bli operert for alvorlige kuttskader han hadde påført seg selv i armen. Mannen ble først innlagt på Nordlandssykehuset i Bodø.

Mannens 61 år gamle mor døde av et knivstikk i ryggen. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten som politiet mottok fredag ettermiddag. Hun ble funnet drept utenfor sin egen bolig i Fauske.

- Vi har beslaglagt en vanlig kjøkkenkniv som stammer fra boligen og som vi mener er drapsvåpenet, sier Lakselvhaug.

Salten politidistrikt fikk melding om knivstikkingen like etter klokka 16 torsdag. Politiet var på stedet et kvarter senere, og kvinnen ble erklært død klokka 16.45.

- Den konkluderer med at det er tvil om hans tilregnelighet. Han var psykotisk i gjerningsøyeblikket og vil gjennomgå en full judisiell observasjon, sier Lakselvhaug. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere