Drapssiktet stefar (32) fengslet i fire uker

14. november 2011 ble en åtte år gammel funnet død i sitt hjem i Sund kommune.

14. november 2011 ble en åtte år gammel funnet død i sitt hjem i Sund kommune. Foto: Arne Ristesund (Bergensavisen)

Bergen tingrett har gitt politiet medhold i kravet om varetekt av den drapssiktede tidligere stefaren til Monika Sviglinskaja (8).

22.10.14 15:32

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke den drapssiktede 32-åringen som nå må sitte varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Han er også ilagt medieforbud.

LES OGSÅ: Tidligere stefar forklarte seg om dagen Monika (8) døde

Politiet ville ikke at kjennelsen om fengslingen skal bli kjent og ba retten om at alt bortsett fra selve resultatet skulle unntas offentlig gjengivelse.

Møtte ikke

Den 32 år gamle mannen møtte ikke under fengslingsmøtet av helsemessige årsaker, forklarte mannens forsvarer, advokat Fredrik Verling, på vei inn i rettslokalet. Den 32 år gamle mannen nekter for å ha noe med åtteåringens dødsfall 14. november 2011.

– Det å få en så alvorlig siktelse mot seg og bli satt i varetekt gir svære påkjenninger for ham, forklarte Verling til NRK.

LES OGSÅ: Eks-stefar pågrepet - moren overrasket

Da fengslingsmøtet ble satt, begjærte politiet lukkede dører med begrunnelse i at det er gjort nye funn i saken som skal etterforskes.

Innbrudd og tyveri

Etter hva VG og Bergens Tidende melder, er mannen foruten siktelsen om forsettlig drap, også siktet for innbrudd og tyveri av smykker i boligen hvor Monika Sviglinskaja bodde sammen med moren.

Monika Sviglinskaja Foto: (Politiet)

Begge avisene gjengir onsdag hva politiet nå mener kan ha skjedd den dagen Monika døde. Åtteåringen var syk og hjemme fra skolen. Hun var alene i sokkelleiligheten på Steinsland i Sund kommune på Sotra. Da skal mannen ha knust ruten i kjellerdøren og tatt seg inn hvor han møter jenta som han kjente fra før.

LES OGSÅ: Tidligere etterforskningsleder: – Dette er en skam

Etter det VG har fått opplyst skal Monika ha blitt kvalt og ble funnet hengende etter morens belte fra en dørklinke i gangen i leiligheten. Politiet skal ha konkludert med at knuten på beltet var for hard til at jenta skulle ha greid å lage den selv. Likevel, av mangel på andre spor, ble det til slutt konkludert med at hun hadde påført seg skadene selv. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag