*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktet tidligere voldsdømt

Åstedet der drapet skjedde. Foto: Nikita Solenov (BERGENSAVISEN)

Mannen som er siktet for drap i Bergen har tidligere vært voldelig mot politiet.

Etter det Bergensavisen kjenner til, er mannens forhistorie en av grunnene til at politiet bevæpnet seg og at det tok tid før den sterkt skadde ble fraktet vekk fra åstedet natt til søndag. I tillegg skal politiet ha hatt problemer med å finne frem til åstedet i det nye boligfeltet på Askøy utenfor Bergen.

Sulejman Hamzic (23) ble erklært død på Haukeland sykehus i går formiddag etter at han ble knivstukket i magen. Flere vitner har utpekt 29-åringen som drapsmann. Han skal ifølge vitner ha vært i klammeri med samboeren.

Hamzic og en jevnaldrende kamerat som deltok på en innvielsesfesten i naboleiligheten ville snakke mannen til rette, da han plutselig trakk frem kniv og hogget fornærmede i magen.

Kameraten som ble lettere knivskadet sier at siktede også deltok på festen. Han avviser at de to skal ha trengt seg inn i leiligheten, slik tidligere meldinger i mediene tydet på.

- Tvert imot så vi at han slo damen sin utenfor leiligheten deres. Vi ville snakke ham til rette, sier mannen i 20-årene til BA.

Sterkt preget
Han var i går sterkt preget av hendelsen.

- Jeg har mistet min beste venn. Jeg klarer ikke å si så mye mer.

Politiadvokat Harald Bilberg sier til BA at det først er aktuelt å fremstille 29-åringen for fengsling i Nordhordland tingrett i morgen.

- Vi har ennå ikke fått svar på obduksjonsrapporten. I tillegg skal det foretas avhør av vitner og siktede, sier Bilberg.

29-åringen var i går i et kort avhør med etterforskerne, men avhøret ble avbrutt på grunn av mannens tilstand.

- Min klient har det tøft akkurat nå, sa forsvareren, advokat Kjetil Johannes Ottesen til BA i går kveld.

Var i politiets søkelys
Den drapssiktede skal ha vært i politiets søkelys for andre forhold så sent som i slutten av april. Han er tidligere straffedømt tre ganger.

I mars for to år siden ble han dømt til 90 timers samfunnsstraff for vold og trusler mot politiet, narkotikalovbrudd, husbråk og for bæring av kniv på offfentlig sted.

I dommen gikk det frem at tiltalte hadde hatt rusproblemer og ruset seg på diverse narkotiske stoffer. Bakgrunnen for den milde straffen var at han da var inne i en rehabiliteringssituasjon, og hadde fått seg jobb som lagermedarbeider i regi av NAV.

- Han har påbegynt jobb, skole og medikamentell behandling, som etterfulgte terapi hos psykolog. Han har fast bolig og har igjen fått en fast samværsavtale for sin sønn, gikk det frem av dommen.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.