RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapstiltale klar før sommeren i Faiza-saken

Faiza Ashraf
Faiza Ashraf Foto: Håkon Mosvold Larsen/Politi (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Etterforskningen av drapet på Faiza Ashraf går mot slutten, og tiltalen mot de to siktede i saken vil trolig være klar for sommeren.

Politiet i Asker og Bærum vil trolig ta ut drapstiltale mot de to siktede mennene før sommeren.

- Selv om selve etterforskningen ikke er helt ferdig, jobber vi med å sluttføre saken relativt raskt. Vi har dannet oss et godt bilde av ugjerningen og håper å kunne sende saken raskt over til statsadvokaten, sier kriminalsjef Nina Karstensen Bjørlo i Asker og Bærum politidistrikt til Aftenposten.

Faiza Ashraf ble bortført fra en bussholdeplass i Bærum 3. februar. Vel tre uker senere, natt til 25. februar, ble hun funnet drept i et turområde ved Solli i Asker. Se kart nederst i saken.

Viste hvor Faiza lå
25 år gamle Håvard Nyfløt har erkjent at han drepte Ashraf, og gjemte den døde kroppen ved Solli. Den kraftige mannen ble pågrepet blant annet fordi han hadde hatt telefonkonatkt med den andre siktede i saken.

Nyfløt har også erkjent overfor politiet at han ikke var alene om bortføringen. I hvilken grad han nagler den andre siktede til drapet, er foreløpig ukjent.

Nekter
Den 28-år gamle norskpakistaneren nekter enhver befatning med drapet. Denne mannen var en bekjent av Ashraf, og var ofte innom arbeidsplassen til Ashraf. Den unge kvinnen hadde derimot en annen kjæreste, og ønsket ikke å ha noe forhold til den drapssiktede.

Avvisningen kan ha vært motivet for at 28-åringen, i følge politiet teori, fikk Nyfløt til å bortføre kvinnen. Faiza Ashraf navnga selv 28-åringen som mulig gjerningsmann da hun snakket med politiet på mobiltelefon den dagen hun døde.

Og det var altså gjennom 28-åringen at politiet kom på sporet av Nyfløt som nå har erkjent drapet.


Vis Uten navn i et større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere