*Nettavisen* Nyheter.

Drapstiltalt ektemann sier kona var 22 - ikke 17

Gjøvik (NTB): Mens familien til Fahezeh Ahmadi sier hun var 17 år da hun ble drept i fjor sommer, hevder den drapstiltalte ektemannen at hun var fem år eldre.

Alle familiemedlemmene som har vitnet så langt i saken i Gjøvik tingrett, fastholder at hun bare var 17 år gammel. En nær venn av kvinnen legger seg derimot på samme linje som ektemannen og sier Ahmadi var 22 år gammel da hun kom til Norge og søkte asyl i fjor vinter, melder NRK.

- Hun fortalte at hun egentlig var 22 år gammel, men at hun hadde oppgitt at hun bare var 17 år i søknaden, forklarte vennen da han vitnet torsdag. Han møtte Ahmadi og mannen på vei over grensen mellom Tyrkia og Hellas. Han og kvinnen møttes igjen i Norge og ble etter hvert nære venner.

I asylsøknaden oppga hun at hun var født i 1996, og det er også det som står i tiltalen mot ektemannen. Selv om familiemedlemmene er enige om at hun bare var 17 da hun ble drept, kan ingen av dem si i hvilket år eller på hvilken dato hun ble født.

Afghanske Ahmadi ble drept 12. juni i fjor, og den to år gamle datteren ble meldt savnet. Ektemannen ble siktet for drapet, og fire dager senere ble han pågrepet på en kafé i roma, dit han hadde flyktet med datteren. Han erkjente ikke straffskyld da han ble utlevert til Norge, men har i senere politiavhør innrømmet å ha drept kona. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.