Gå til sidens hovedinnhold

Drapstiltalt mener han ble forsøkt voldtatt

Den 22 år gamle mannen hevder han handlet i nødverge etter voldtektsforsøk etter sexlek med Willy Brown.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Rumeneren nektet for drap, tyveri og trusler mot fengselspersonell.

22-åringen er tiltalt for drapet på Willy Brown på Grünerløkka i Oslo lørdag 8. oktober 2011.

Natt til lørdag 8. oktober skal han ha slått Brown gjentatte ganger i hodet og på kroppen med diverse gjenstander, blant annet en flaske og et støvsugerrør.

Disse slagene ga store skader. Til slutt skal han ha kvalt Brown med et belte rundt halsen slik at Brown døde.

22-åringen er i tillegg tiltalt for tyveri av alkohol fra Brown etter at han var drept, samt trusler mot tjenestemenn i fengselet mens han satt i varetekt.

Sexlek før drapet
I Oslo tingrett stilte den drapstiltalte i sort dress, hvit skjorte, vest, slips, lakksko, hatt og med en gullring i øret. Han nektet straffeskyld for alle forhold. Han har ennå ikke forklart seg i retten, men aktor Alvar Randa fortalte i sitt innledningsforedrag at tiltalte har forklart at det var en sexlek som ledet opp til drapet.

Blant annet skal tiltalte ha ført Brown rundt i hans leilighet med belte rundt halsen. Det er også funnet tekniske bevis for at de to har hatt kjønnslig omgang.

Tiltalte skal imidlertid ha hevdet at han ikke ønsket å ha sex med Brown, og at drapet var selvforsvar på grunn av et voldtektsforsøk. Han mener likevel at han ikke forsøkte å drepe og at Brown var i live da han forlot leiligheten.

Tatt etter drosjetur
- Hvis han opprettholder sin tidligere forklaringen så vil man få et spørsmål om han har handet i nødverge, men det prinsipale spørsmålet er likevel om det er han som har påført Brown skader slik at han døde. Har han gjort det må neste spørsmål bli om han handlet i nødverge, sa Randa.

Drosjetur og mobilsamtale satte politiet på sporet av 22-åringen. Drapsnatten var det mobilkontakt mellom Brown og den drapstiltalte. Samtidig hadde den drapstiltalte betalt en drosjetur som endte rett ved der avdøde bodde den aktuelle natten.

- Han ble på bakgrunn av dette pågrepet av politiet, fortalte aktor i Oslo tingretten tirsdag morgen.

- Ikke seksuell kontakt
- Det ble antydet seksuell omgang mellom avdøde og tiltalte. Det er ikke slik vi forstår rapporten, sa forsvarer Amir Hossein Mirmotahari etter at aktors innledningsforedrag var ferdig. Forsvareren bekrefter at hovedspørsmålet i denne saken vil bli om det er snakk om selvforsvar eller ikke. Mye tyder dermed på at den drapstiltalte vil opprettholde sin forklaring når han entrer vitneboksen.

Den tiltalte har bedt om lukkede dører under sin forklaring, men retten har ikke tatt stilling til dette ennå.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus