OSLO TINGRETT (Nettavisen): - Vi er analfabeter. Vi er ikke så smarte. Vi har lav IQ. Vi kan ikke ta ansvar for våre avgjørelser på samme måte som mennesker med utdannelse og høy IQ, unnskyldte den drapstiltalte 56-åringen seg i Oslo tingrett.

Mannen har erkjent i retten at han deltok i trippeldrapet i Pakistan i 2013, og at familiens ære var årsaken til drapene.

-Vi har gammel tankegang og gammel kultur. Verden går framover. Nå er vi i 2015, men vi har fremdeles gammel tankegang, sa han.

-Hjernen vår virket ikke som den skulle. Man snakker om ære, og det var akkurat det som spilte inn. Det var ære, men hjernen virket ikke, sa mannen i retten.

Fortalte om drapet

Minutter tidligere hadde han fortalt hvordan han deltok i drapet på tre personer i Pakistan i mai 2013.

- Han gikk opp til senga der (ektemannen til 25-åringen lå). Han dro av ham et tynt pledd han hadde over seg. Han sa noe sånt som «det du gjorde var ikke bra». Jeg sto rett utenfor døra og så det som skjedde i rommet. X skjøt to tre ganger. Da falt han ut av senga. Han falt ut av senga.

Slik forklarte tiltalte (56) i Oslo tingrett hvordan han drepte ektemannen til enken (25) som de siste dagene har forklart seg i Oslo tingrett.

- Jeg er lei meg

- Først vil jeg si at de tre menneskene som har forlatt denne verden, jeg er veldig lei meg for det. Hverken vår religion eller vår gud tillater at man skal ta livet av noen. Vi tror at det er Gud som har gitt oss livet, og det er han som skal ta livet også, sa 56-åringen da han startet sin forklaring i Oslo tingrett.

56-åringen erkjente drapene like før straffesaken startet i Oslo tingrett. Torsdag fortalte han hvordan det skjedde.

Overbevist om at foreldrene bestilte drap

I flere dager har den 25 år gamle enken fortalt hvorfor hun tror at hennes mor og hennes far bestilte drapene på hennes ektemann, og hans far og bror.

Mens moren og faren hennes var i Norge, skal den 56 år gamle onkelen ha utført drapene i Pakistan sammen med en fjerde person som ikke er pågrepet.

Den 25 år gamle kvinnen er overbevist om at hennes foreldre bestilte drapet.

- Jeg ble veldig sint

I Oslo tingrett torsdag fortalte 56-åringen at han først fikk vite om det hemmelige ekteskapet 17. mai 2013. Da var ektemannen allerede bortført av den fjerde antatte gjerningspersonen som ikke er pågrepet.

- X bortførte ham og hadde planer om å drepe ham. Årsaken var ekteskapet, sa 56-åringen i retten. Han fikk altså vite om dette etter at ektemannen var kidnappet. På dette tidspunktet hadde Faren og broren til ektemannen gått til politiet for å anmelde kidnapping.

- Jeg ble veldig bekymret over at hun hadde giftet seg uten å fortelle oss. Og jeg ble veldig sint på grunn av det. Etter det kom vi til en plan om at de kan drepes, fortalte 56-åringen.

I retten fortalte 56-åringen at da X fortalte om ekteskapet, så sa han: - De må drepes.

Da svarte X med å si: - Onkel, inviter dem hjem til deg.

Han fortalte hvordan han og den ikke pågrepne X inviterte faren og broren til ektemannen til hans bolig for å drepe dem.

Skutt med rifle

Mannen fortalte deretter hvordan faren og broren til ektemannen ankom hans villa i Pakistan dagen etter, den 18. mai 2013. De gikk inn i gjestehuset der de trodde de skulle delta i et forsoningsmøte på grunn av det hemmelige ekteskapet.

Der ventet X med et gevær.

- Han hadde med seg en rifle og skjøt på stedet. Da han skjøt var jeg på tv-rommet. Jeg prøvde å løpe ut men kona mi stoppet meg. Da jeg kom ut så jeg at de var døde, fortalte mannen.

Deretter fortalte han hvordan de to satte seg på en motorsykkel og kjørte til huset der ektemannen var holdt fanget. Der ble ektemannen drept av X, som beskrevet øverst i saken.

56-åringen fortalte at X deretter ringte til det nå tiltalte ekteparet som var i Norge.

- Han fortalte at jeg hadde drept dem, fortalte 56-åringen i retten.

56-åringen sa i Oslo tingrett at mange vitner i denne saken har løyet om hva som skjedde, men at han nå vil fortelle alt slik det egentlig var.

Denne artikkelen blir oppdatert fortløpende mens mannen forklarer seg.