RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drar hjem for å trene

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
OL har vært en gedigen skuffelse for Bjarne Solbakken. Nå reiser alpinisten hjem til Norge for å trene seg opp igjen til neste sesong.

SESTRIERE (TV 2 Nettavisen): - Jeg har dårlig selvtillit, har stått lite på ski og ikke fått trent nok denne sesongen. Derfor ble OL en nedtur for meg, konstaterer Bjarne Solbakken overfor TV 2 Nettavisen etter 20. plassen på mandagens storslalåmrenn.

- Det er egentlig ikke rart jeg kjører så dårlig med tanke på den oppladningen jeg hadde til OL, legger Solbakken til.

Han slet med sykdomsproblemer i flere uker i forkant av mesterskapet i de italienske alpene.

- Jeg kjenner at jeg ikke er i form. I dag prøvde og prøvde jeg, men fikk det ikke til. Jeg klarer liksom ikke å kjøre så fort som jeg vil, sier Solbakken.

Etter 29. plassen i OL-utforrennet refset sunmøringen servicemannen fordi skiene ikke var i god nok stand. Men i storslalåmrennet ga han seg selv skylden for den svake plasseringen.

- Nei, skiene var gode i dag de. Jeg må få trene mer regelmessig om jeg skal få opp formen igjen, mener han.

27-åringen lover å komme sterkt tilbake neste sesong. Tirsdag forlater Bjarne Solbakken OL-byen. Han reiser hjem til Norge for å trene.

- Nå reiser jeg hjem for å trene. Det skal bli godt å kunne fokusere skikkelig på treningsoppleget fremover og stille veldig bra forberedt til neste sesong, slår Solbakken fast.

Aksel Lund Svindal blir dermed den eneste norske alpinisten som er igjen i OL. Kjetil Andre Aamodt dro hjem søndag og Lasse Kjus og Kjetil Jansrud reiser i likhet med Solbakken hjem tirsdag - sistnevnte for å pleie et brudd i tommelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere