*Nettavisen* Nyheter.

Drar ned Mamut

IT-selskapet Mamut, med Eilert Hanoa i spissen, presenterer knallrøde tall etter oppkjøpet av domeneselskapet Active 24.

19.05.08 00:04

IT-selskapet Mamut, som blant annet leverer økonomisystemer til små og mellomstore bedrifter, kunne melde om knallrøde tall for tredje kvartal. Selskapet kjøpte i kvartalet opp IT-selskapet Active 24, som har vært et tapsluk, noe som drar ned resultatet.Selskapet fikk en omsetning på 91,7 millioner kroner etter å ha konsolidert inn Active 24. Den organiske veksten for kjernevirskomheten, Mamut Business Software, endte på 22 prosent i tredje kvartal, melder selskapet. I tredje kvartal i fjor leverte selskapet en omsetning på 36,5 millioner kroner. 47,1 millioner kroner av omsetning kommer fra Active 24.Mamut melder at de ikke har konsolidert inn Active 24 tallene for tredje kvartal i fjor.Kraftig nedgang

Driftsresultat før avskrivninger endte på minus seks millioner kroner mens de fikk et overskudd på 600.000 kroner samme periode året før. Men resultatet for tredje kvartal i år inkluderer en restruktureringskostnad på 15 millioner kroner.Driftsresultatet endte på minus 21,8 millioner kroner, mot et overskudd på 2,4 millioner kroner samme periode året før. Resultat før skatt endte med et underskudd på 23 millioner kroner mot 2,3 millioner kroner i underskudd samme periode året før.Selskapet hadde ved utgangen av kvartalet en kontantbeholdning på 50,4 millioner kroner mot 85,6 millioner kroner ved utgangen av samme kvartal i fjor. Aksjene selskapet kjøpte i Active 24 er finansiert med 200 millioner kroner i gjeld og 65 millioner kroner i kontanter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.