RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drar opp Siem

Sist oppdatert:
Meglerhusene tar tak i Siem Offshore-aksjen. Se Terje Nyborgs og Terra Securities' nye kursmål
Flere meglerhus har vært ute å oppjustert Siem Offshore-aksjen etter at kontraktene har ramlet inn den siste tiden.

Mest offensiv er Terra Securities' Terje Nyborg. Han oppjusterer nå kursmålet på Siem Offshore-aksjen fra 40 til 50 kroner på 12 måneders sikt. På kort sikt beholder han imidlertid kursmålet 40 kroner på subsea-selskapet.

Nyborg sier til iMarkedet.no at han venter at 2006 blir et knallår for subsea-markedet, og påpeker at dette markedet normalt ligger 12 til 18 måneder etter riggmarkedet i opptursyklusen. Nyborg venter at riggmarkedet vil toppe seg med nesten 100 prosents utnyttelse nå i vinter.

- 2005 blir aperitifen, 2006 blir hovedretten og 2007 og 2008 blir desserten, sier Nyborg, som altså tror at 2006 blir et knallår i subsea-markedet.

Flere oppgraderinger

Det er ikke bare Nyborg og Terra som er positive til Siem Offshore nå. Også meglerhuset Enskilda var ute med en oppjustering mandag.

Enskilda hevet anbefalingen på Siem-aksjen fra redusér til kjøp.

I forrige uke var også Pareto ute med positive tanker om Siem Offshore. Kursmålet på aksjen ble da hevet til 45 kroner pr. aksje.

Gått som en kule

Siem Offshore-aksjen har gått som en kule det siste halve året. De siste seks månedene har Siem-aksjen nesten doblet seg.

Bare den siste uken har Siem-aksjen steget 8,8 prosent til 35,70 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere