RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drar til Marie Amelie for å vise støtte

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
- Det viktigste nå er at vi viser motstand, sier leder for Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli til Nettavisen.

Maria Amelie-saken har fått massiv oppmerksomhet siden hun ble pågrepet onsdag kveld. Torsdag ettermiddag ble det kjent at hun må forlate landet.

Til Trandum
Siden saken ble kjent har det blitt arrangert mange store støttedemonstrasjoner rundt om i landet for den papirløse 25-åringen.

Lørdag arrangerers det en støttemarkering for Marie Amelie på Trandum, hvor hun nå sitter i asylfengsel. Det er blant annet Antirasistisk Senter som står som arrangører.

Den tredje demonstrasjonen
- Det er satt opp busser fra Oslo S klokka 12.30 for alle som vil bli med , sier leder for Antirasistisk Senter, Kari Helene Partapuoli til Nettavisen.

Dette er den tredje store demonstrasjonen i løpet av tre dager Antirasisisk Senter står i regi av.

- Det viktigste nå er at vi viser motstand til dommen om at hun nå skal utvises, sier hun videre.

- Viktig å vise hva vi mener
Under støttemarkeringen på Trandum vil tidligere NRK-programleder Petter Nome være konferansier. Det vil bli holdt appeller av blant andre sosialantropolog og samfunnsdebattant Thomas Hylland Eriksen, den papirløse asylsøkeren Bizualem fra Etiopia i tillegg til Maria Amelis kjæreste Eivind Trædal.

- Det er veldig viktig å vise hva vi mener. Vi ønsker at regjeringen skal lytte til Maria Amelie og andre papriløse. Det gagner ingen at Norge får en papirløs underklasse sier hun videre.

- Ikke unik
Partapuoi understreker at saken til Maria Amelie lagt i fra er unik.

- Det er flere som henne, men hun har gitt denne saken et personlig preg. Det er lenge siden det har vært en menneskelig faktor i asylpolitikken, sier hun videre.

- Hva tror du skjer videre?

- Det er vanskelig å si hvilken vei dette går. Men jeg håper at Utlendigsnemda lar Marie Amelie får lov til å fortelle sin historie, forteller hun videre.

Klokka 14.30 er det besøkstid på Trandum, kjæresten Eivind Trædal vil da gå inn for å besøke henne, det er også mulig at han kan ta med seg journalister inn.

Her kan du lese mer om støttemarkeringen på Trandum lørdag.

Maria Amelies kjæreste, Eivind Trædal sier til TV2 Nyhetene i kveld at hun har fått beskjed om at uttransportering vil skje i løpet av mandag eller tirsdag.

Statsminister Jens Stoltenberg sa i går til NRK Dagsrevyen at utvisningen av Marie Amelie er reddferdig og at alle menensker må likebehandles.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere