Flesteparten av tilfellene i Italia er i Lombardia-regionen nord i landet, der over 50.000 mennesker i en rekke småbyer er bedt om å holde seg hjemme av frykt for at viruset skal spre seg. Både skoler, barer og flere andre offentlige institusjoner er stengt på ubestemt tid.

Les også: Østerrike stanser togtrafikk til Italia på grunn av virus

Tre eldre personer i Italia er hittil døde som følge av viruset. Fredag døde en 78 år gammel mann fra Veneto-regionen, og søndag døde en eldre kreftpasient som var smittet.

Italia er det første europeiske landet som kunngjør at egne statsborgere dør av covid19-viruset.

Fotballkamper og karneval avlyst

Etter et krisemøte i Roma besluttet myndighetene å avlyse alle søndagens sportsarrangementer i Lombardia- og Veneto-regionene, og også det berømte karnevalet i Venezia er avlyst.

Les også: Ocean Viking-passasjerer i karantene Italia

– Vi er nødt til å ty til drastiske tiltak, sier Venetos regionspresident Luca Zaia.

Innspurten på det store karnevalet i Venezia, som skulle vært rundet av tirsdag, avsblåses. Italias statsminister Giuseppe Conte sier at regjeringen vurderer ytterligere ekstraordinære tiltak for å hindre videre smittespredning i landet.

– Spøkelsesby

Utbruddet startet i byen Codogno, like sørøst for Milano. Bybildet er nå sterkt preget av virusfrykten.

– Det er en spøkelsesby. Det er forferdelig for oss. Folk har stengt seg inne i husene sine, og det er ingen i gatene, sier en ung kvinne ved navn Paola.

Som følge av virusfrykten i Nord-Italia har myndighetene sperret av flere områder, noe som påvirker titusenvis av mennesker, og politiet og hæren har ordre om å gripe inn om noen forsøker å forlate eller ta seg inn i de avsperrede områdene.

Åtte døde i Iran

I Iran er det nå registrert åtte døde av viruset, mens 43 mennesker er smittet. Det har ført til at naboland har stengt grensene og gjort Iran enda mer isolert enn landet allerede er på grunn av USAs sanksjoner.

Les også: Irans naboer stenger grenser og innfører reiseforbud

Både Tyrkia, Armenia, Pakistan og Afghanistan har stengt grensene for å hindre at det nye koronaviruset sprer seg. Libanon har innført obligatorisk sjekk av alle flypassasjerer fra Iran etter at en kvinne som kom fra Iran, ble innlagt på sykehus i Beirut med viruset.

Utbruddet i Iran har sitt senter i den hellige byen Qom, men har de siste dagene spredt seg raskt til fire andre byer, inkludert hovedstaden Teheran.

Myndighetene har stengt alle skoler i 14 provinser i to dager, og universitetet i Teheran har avlyst all undervisning og stengt sovesalene inntil videre. Også fotballkamper og kino- og teaterforestillinger er avlyst.

Spredning i Sør-Korea

I Sør-Korea er beredskapen hevet til aller høyeste nivå på grunn av spredningen av det nye viruset.

Les også: Sør-Korea hever varslingsnivået til høyeste nivå på grunn av covid-19-viruset

– Situasjonen med covid-19-viruset står nå ved et alvorlig vendepunkt. De neste dagene vil bli avgjørende, sier president Moon Jae-in og oppfordrer lokale myndigheter til å ta i bruk ekstraordinære tiltak for å hindre spredning av viruset.

Til sammen er det påvist over 600 smittetilfeller i landet, de fleste av dem innen den kristne Shincheonji-sekten i og rundt landets fjerde største by Daegu, og fire personer har dødd av viruset.

Saktere spredning i Kina

I Kina, der det nye koronaviruset først oppsto i desember, er det nå registrert over 2.400 døde og nærmere 80.000 smittede, men spredningen synes å ha gått litt langsommere de siste dagene.

Les også: Kina frigir den største coronavirus-studien av sitt slag

President Xi Jinping advarte likevel søndag mot å være for optimistisk og ba lokale myndigheter innføre ytterligere tiltak for å stanse spredningen, få industrien i gang igjen og hindre at sykdommen skaper problemer for landbruket under plantingen til våren.

En stor del av landets økonomi er gått i stå siden slutten av januar på grunn av de omfattende tiltakene for å hindre spredning og folks frykt for å bli smittet.