*Nettavisen* Nyheter.

Dratt ut av senga av pistolmann

Foto: Svein Gustav Wilhelmsen

Gjerningsmannen slo, sparket og truet med pistol. Målet var én million kroner han trodde familien hadde liggende.

17.01.12 22:00

Det brutale hjemmeranet skjedde på Oppsal i Oslo i februar 2011. En 30 år gammel mann er nå tiltalt for ugjerningen, men ifølge tiltalen var flere personer med på ranet.

Litt før klokken 04.30 denne morgenen gikk ranerne til aksjon.

Minst tre menn og tre kvinner, deriblant en ung jente, var hjemme i boligen da gjerningspersonene knuste vinduet ved hoveddøra og låste seg inn fra innsiden. En av mennene ble dratt ut av senga. Deretter ble han slått og sparket mens de to andre mennene i boligen fikk skytevåpen rettet mot seg.

Millionmotiv
Ingen ble alvorlig skadd under ranet, men mannen som ble dratt ut av senga ble kraftig slått, og andre personer i husstanden fikk sjokk av den brutale hendelsen.

Ut fra tiltalen er det tydelig at ranerne var på jakt etter store penger som de trodde mannen hadde. Et motiv som har forårsaket flere hjemmeran i hovedstaden.

Les: Pengerykter kan utløse ran

«Jeg tar telefonen din - ring meg klokken 08 og gi meg en million» sa ranerne til den ene mannen i husstanden. Deretter tok de med seg en pc, to fotoapparater, smykker, armbåndsur, solbriller og 5000 kroner før de forsvant.

Tatt
Det ble ikke noe av pengeoverleveringen. Politiet var på åstedet kort tid etter at ranerne gikk til aksjon. Omtrent samtidig som ranerne tok seg inn i huset, ringte noen politiet og varslet om ranet.

Klokken 08 hadde saken allerede nådd de mediene. «Fire til legevakt etter brutalt ran» skrev Nettavisen klokken 07. Samme dag ble flere personer pågrepet for ranet (les egen sak). Disse ble senere løslatt (egen sak).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.