Gå til sidens hovedinnhold

Dreamliner-utgifter påvirker Norwegians resultat

Oslo (NTB): Utgiftene til leie av ekstra fly på grunn av alle problemene med det nye Dreamliner-flyet påvirker resultatet for tredje kvartal for Norwegian. Over 100 millioner i ekstrautgifter er resultatet.

Omsetningen i tredje kvartal endte på 4,88 milliarder kroner, opp fra 4,22 milliarder kroner i samme kvartal i 2012, mens driftsresultatet i tredje kvartal ble 637 millioner kroner, ned fra 707,6 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Resultat før skatt ble 603,5 millioner kroner, ned fra 872,9 millioner kroner i samme periode i fjor. Dette tilsvarer en nedgang på hele 31 prosent sammenlignet med resultatet etter tredje kvartal i fjor.

Norwegian mener dette skyldes store utgifter i forbindelse med innleie av erstatningsfly for Dreamlinerne på de nye langrutene. Utgiftene til dette alene utgjør 101 millioner kroner i kvartalsregnskapet.

«Dette beløpet omfatter selve innleiekostnadene, ekstra drivstoff og kostnader til hotell, mat og drikke for forsinkede passasjerer», skriver Norwegian i en kommentar til regnskapstallene, og peker på andre faktorer som at et meget godt sommervær i Nord-Europa også gjorde at sommersalget gikk tregere i år enn før.

Samtidig viser tallene at passasjerveksten i selskapet fortsetter, vel 6 millioner passasjerer benyttet Norwegian i tredje kvartal i år. Det er en økning på 800.000 sammenlignet med tredje kvartal i fjor. (©NTB)

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien