RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drep med stil

Sist oppdatert:
Leiemorderen Mr. 47 har polert issen og er klar for nye oppdrag i «Hitman: Blood Money».

(Spillmagasinet): Mr. 47 er en av de nifseste personen jeg vet om. Han sier ikke mer enn han absolutt må og strekkoden han har i bakhodet vitner om en mørk fortid.

Video:Hitman våpenspesial (gratis).

Flere bilder i bunn av saken.

Når du legger til at mannen dreper hva det skal være så lenge prisen er god nok, sier det seg selv at du ikke akkurat vil ha han i nabolaget.

Demo:Prøv spillet gratis [725MB].

Full av høydepunkter

Heldigvis er han bare en masse enere og nuller og hovedpersonen i en spillserie som har latt den ene guttedrømmen etter den andre gå i oppfyllelse.

I de tre første «Hitman»-spillene har han blant annet sneket seg inn på et hotell med bare en stålvaier, knertet mafiabosser mens de aner fred og ingen fare og infiltrert S&M-fester.

«Hitman: Blood Money er et underholdende og utfordrende spill, og anbefales til alle som har en liten leiemorder i magen»

«Hitman: Blood Money», seriens fjerde spill, er minste like fullt av høydepunkter. I løpet av de første oppdragene skal du blant annet snike deg inn på en avrusingsklinikk, i et hus fullt av politi og i operaen i Paris.

Alltid med en eller flere personer i kikkertsiktet og et øye for kreative, tilfredsstillende og spektakulære drapsmetoder.

Som et puslespill

Oppdragene i «Blood Money» kan, som i de andre «Hitman-spillene», best sammenlignes med et puslespill med mange løsninger. De 13 store oppdragene kan spilles om igjen og om igjen.

Du begynner med kantbrikkene, som i «Hitman» tilsvarer litt rekognosering, før du eksperimentere med hvilke av de andre brikkene som passer hvor.

For eksempel er en del av en løsning å slå ned en søppelmann, rappe drakten hans og snike seg inn i huset. En annen variant er å bedøve vaktbikkja, avlede oppmerksomheten til de som følger med på overvåkingskameraene og dermed komme seg ubemerket inn. Du kan selvfølgelig også bare løpe rundt og skyte alt og alle, men hvor fett er egentlig det?

Mye prøving og feiling

Dessverre lider «Hitman: Blood Money», akkurat som puslespill, av at det er mye prøving og feiling. Blir du oppdaget er det som oftest lettere å laste et tidligere spill enn og fortsette. Resultatet er en oppstykket og tidvis enormt frustrerende opplevelse.

Skylden ligger hos fiendene, som har fått superheltegenskaper. Selv om du står et stykke unna og gjør noe bøll, og vedkommende har ryggen til, er sannsynligheten stor for at han oppdager deg. Og mørke rom er ikke verdt så veldig mye, fiendene har operert inn en nattkikkert i øyet.

Fantastisk atmosfære

Men alt i alt er de bedre enn tidligere, for eksempel gjennomskuer ikke fiendene forkledningene dine like lett.som før. Så selv om antall omstarter fortsatt er for høyt, er det ikke like høyt som i forgjengerne.

Atmosfæren i «Hitman: Blood Money» er like god som i de tidligere spillene. Takket være glimrende stemmeskuespill, et nydelig musikkspor og noen fantastisk flinke designere, lever du deg inn i spillet. Du er Mr. 47 der han lister seg rundt i forstads-USA og Madi Gras i New Orleans.

Underholdende og utfordrende

Dessverre blir du, takket være alle omstartene, ofte kastet tilbake til virkeligheten, noe som legger en stor demper på opplevelsen.

Men «Hitman: Blood Money» er likevel et underholdende og utfordrende spill, og det anbefales til alle som har en liten leiemorder i magen.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere