RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dreper dyr på nettet

Sist oppdatert:
Jaktsesongen starter lørdag, men på nettet er jaktsesongen i gang hele året. For rundt 150 kroner kan hvem som helst skyte og drepe levende dyr, med bare et museklikk.

En amerikansk nettside tilbyr jakt på levende bytte via datamaskinen.

På et lukket friluftsområde på en ranch i USA, har selskapet som driver siden satt ut kameraer sammen med rifler og et antall levende dyr. Kameraet og geværet kan styres fra en hvilken som helst datamaskin hvor som helst i verden. Kommer et dyr gående inn i kameravinkelen, er det bare for sofajegeren å sikte og skyte. Mer skal ikke til.

Dyret vil deretter bli tatt hånd om av enten slaktere eller utstoppere, alt ettersom hva jegeren selv ønsker. Til slutt havner byttet i postkassen hos jegeren.

- Forkastelig
- Dette er latterlig og forkastelig. Det har ingenting med jakt å gjøre, sier styreleder i Norges jeger- og fiskeforbund i Hordaland, Kjell Rune Haugland.

Han har aldri hørt om denne type jakt før og håper ikke nettsiden blir noen suksess.

- Man skal være ute og oppleve naturen, kjenne luften. Ikke sitte der og drikke pils foran pc’en og så jakte. For en rullestolbruker kunne dette kanskje ha vært et tilbud som ga en slags tilfredsstillelse, men jeg tviler på det. Nei, dette synes jeg ikke noe om, sier en opprørt Haugland til ibergen.no.

- Bare drap
På nettsiden kan jegeren skreddersy sin egen jakttur. Man får valget mellom flere forskjellige dyrearter som kan settes ut i terrenget. Til og med fargene på pels eller horn, kan jegeren bestemme. Dyret kan slaktes og parteres eller stoppes ut. For dette betaler man et månedsabonnement på 14,95 dollar og 5,95 dollar per 20 minutters jakttur. I tillegg må man ha jaktlisens fra staten ranchen ligger i, en lisens som også kan kjøpes på nettsiden.

Daglig leder i Dyrebeskyttelsen Norge, Siri Rellingen er sjokkert.

- Dette er helt, helt, helt forkastelig. Det er absurd at man skal kunne sitte ved en pc og skyte vilt rundt seg på levende dyr uten å ha en følelse for dyret. Hva hvis dyret blir skadeskutt? Jegeren har jo ingen kontroll med hva som skjer med dyret, sier hun.

Rellingen understreker at Dyrebeskyttelsen er imot all jakt, men mener at Norge i det minste har et visst krav til folk som får jaktlisens.

- Jakt i Norge er basert på en høstingstradisjon, men dette du skisserer her er jo bare drap. Jeg frykter at dette kan tiltrekke ungdom som ser på dette som et internettspill. Barrieren for å drepe et annet levende vesen blir da betraktelig lavere. Dette er ikke norsk jaktmoral, og er heller ikke et alternativ til jakt i skog og mark, avslutter Rellingen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere