Gå til sidens hovedinnhold

Dreper utelivet på Løkka

Høyre frykter en dyster framtid for Grünerløkkas uteliv, når bydelen selv skal bestemme åpnings- og skjenketider.

Vi frykter at hele imaget til Grünerløkka forsvinner, sier leder av Grünerløkka Høyre, Geir Staib.

Onsdag vedtok bystyret, etter et forslag fra SV, at det skal innføres en prøveordning, der bydelene selv får bestemme åpnings- og skjenketider for serveringssteder.

Kan stenge kl 22

Vedtaket innebærer at bydelsutvalget (BU) i Bydel Grünerløkka, som er én av prøvebydelene, står fritt til å lage egne regler, så lenge det er innen lovens grenser. Staib frykter nå at et eventuelt rødt BU, vil stenge utelivet på Løkka klokka 22.
RV, SV og Ap i bydelen har tidligere gjort et vedtak på at alle utesteder som ligger i boligstrøk skal stenge klokka 22. Hva som er boligstrøk tolker BU fritt, sier Staib, og henviser til et vedtak i BU gjort i 2006.
Den gangen var revisjonen av kommunens åpningstidsforskrift ute til høring, og bydelene var høringsinnstans. Et rødt flertall i Bydel Grünerløkka gikk da inn for både en delegering av myndighet, samt at utesteder, som ligger i boligstrøk skulle stenge klokka 22. Dette gjelder, i følge vedtaket, selvom utestedet ligger innenfor den så kalte skjenkeblekkspruten, som er definert som sentrumsområde, der man har lov til å skjenke til klokka 03.
Dette er ikke bare naivt, men det er å gå tilbake til 50-tallet igjen. En by uten et uteliv er en død by, og det er det jeg frykter vil skje på Grünerløkka, sier Staib.

Taper penger

Staib hevder at Høyre ønsker å verne naboer, selvom de går inn for lenger skjenketider enn det venstresida gjør.
Problemet er at de som klager som regel blir hørt. Det kan være tre som klager, men man hører aldri fra de som er fornøyd. Det kryr av folk i utelivet på Grünerløkka, så det er jo tydelig at mange er fornøyd med dagens regelverk, fremhever Staib, og sier han frykter at flere hundre arbeidsplasser går tapt.
Det er flere hundre som jobber i utelivet, og dersom utestedene stenger klokka 22 risikerer man at veldig mange steder går konkurs. Folk flest vet ikke hvor bydelsgrensene går, og jeg frykter at mange heller drar til St. Hanshaugen eller ned mot sentrum, dersom utestedene her stenger tidlig, sier Staib.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn