RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept AUF-leder hedres ved Universitetet i Bergen

Bergen (NTB): Lederen i Hordaland AUF var en av dem som ble drept på Utøya i fjor. Nå hedres Tore Eikeland (21) med en minneplate på Universitetet i Bergen.

Den profilerte ungdomspolitikeren studerte sammenlignende politikk ved universitetet som nå skal hedre ham.

- Dette blir en verdig måte å markere Tore Eikeland på. Han var en av våre studenter som ble drept på Utøya. Med minneplaten vil vi også markere solidaritet og støtte både til etterlatte og ofre, samt de verdiene som ble angrepet 22. juli, sier rektor Sigmund Grønmo ved Universitetet i Bergen.

Statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) skal 14. august avduke minneplaten, som skal henge på en søyle i Studentsenteret. Arrangementet er åpent for alle, og i tillegg til Eikelands familie, vil representanter for AUF, arbeiderpartiet, LO, NTL og flere studentorganisasjoner være til stede.

I tillegg til det politiske engasjementet, satte 21-åringen også spor etter seg i studentmiljøet.

- Jeg har snakket med mange som kjente ham. De forteller om en person som inspirerte andre med engasjementet og humoren sin, som hadde en stor evne til å begeistre. Han kombinerte engasjementet sitt med faget han studerte og var et forbilde for andre og et godt eksempel på hva vi ønsker oss av studenter, sier rektor Grønmo. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere