RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept elevassistent ofret seg for elevene

SVERIGES NYE HELT: Hjelpelæreren Lavin Eskandar (20) (bildet) prøvde å forsvare eleven sin og de andre barna under angrepet og forsøkte å gå imellom. Men da ble han selv stukket i hjel, forteller slettnigner til svense presse.
SVERIGES NYE HELT: Hjelpelæreren Lavin Eskandar (20) (bildet) prøvde å forsvare eleven sin og de andre barna under angrepet og forsøkte å gå imellom. Men da ble han selv stukket i hjel, forteller slettnigner til svense presse. Foto: Ukjent (Facebook)
Sist oppdatert:
Den 20 år gamle elevassistenten som mistet livet under sverddramaet på Kronan skole i Trollhättan, forsøkte å stanse drapsmannen for å beskytte elevene, skriver svenske medier.

20-åringen Lavin Eskandar ble et av de første ofrene til gjerningsmannen, angivelig 21-årige Anton Lundin Pettersson, som maskert og bevæpnet med sverd drepte to personer og såret to andre på skolen.

Svensk politi konstaterer fredag at angrepet var motivert av hat og rasisme. Lundin Pettersson levde et hemmelig liv på nett preget av interesse for mørk musikk, sadisme, drap og ny-nazisme.

Nå beskrives elevassistenten, den første som mistet livet i angrepet, som en helt av vitner, venner og familie. Før drapene begynte - poserte drapsmannen og lot seg ta bilde av med uten elever.

Stukket til døde

Da gjerningsmannen kom inn på skolen og svingte sverdet mot flere barn, stormet 20-åringen fram for å overmanne ham. I stedet ble han stukket til døde, skriver Expressen.

– Alt jeg vet er at han brydde seg om andre og ikke seg selv, og at han forsøkte å beskytte barna. Han var den eneste som klarte å stoppe gjerningsmannen. Han er en konge og en helt for hele byen, sier offerets storebror til avisen.

– Han skulle forsvare eleven sin og de andre barna under angrepet og forsøkte å gå imellom. Men da ble han selv stukket i hjel, sier en slektning til Aftonbladet.

20-åringen hadde tidligere vært vikarlærer ved Kronan skole, men jobbet nå som assistent for en av elevene ved skolen.

Flere til sykehus

I tillegg til lærerassistenten, mistet en 17 år gammel elev livet i angrepet. Han ble fraktet til Norra Älvsborg fylkessykehus, der han døde av stikkskadene.

Politiet var raskt på stedet og skjøt og uskadeliggjorde gjerningsmannen inne på skolen. Han døde av skadene på sykehuset.

I tillegg behandles 15-årig gutt og en 41 år gammel mannlig lærer for stikkskader ved sykehuset. Tilstanden er alvorlig, men stabil for begge, opplyste sykehuset torsdag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere