Drept etter krangel

Foto: Bjørn Brunvoll (Romsdals Budstikke)

27-åring hevder han drepte i selvforsvar.

24.06.09 13:08

Onsdag formiddag avholdt politiet i Molde pressekonferanse etter at en 32 år gammel mann ble funnet drept i strandkanten ved Ytre Fræna tirsdag kveld.

Savnet siden søndag
Mannen er Thomas Haukebø fra Molde, opplyser politiet. Den avdøde har vært savnet siden natt til søndag. Han etterlater seg en datter på 6 år, skriver rbnett.no.

Ifølge TV 2 ble Haukebø trolig drept med kniv eller øks.

Les også:Likfunn på strand

– Den siktede har erkjent de faktiske forhold, men har ikke tatt stilling til straffskyld. Han samtykker til varetektsfengsling, og vil bli begjært varetektsfengslet for fire uker onsdag på grunn av bevisforspillelsesfare, sa politiadvokat Ingvild Thorn Nordheim i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen.

Selvforsvar
Ifølge siktedes advokat, Morten Lunde, skal den pågrepne 27-åringen har innrømmet den faktiske i siktelsen, men han hevder at drapet skjedde i selvforsvar, etter en uoverensstemmelse.

Den drepte ble funnet i strandkanten blant stein, sand og tang. Funnet ble gjort på bakgrunn av spor i etterforskningen og informasjon fra den siktede. Siktede var ikke med på funnstedet.

27-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han var først et vitne i saken.

Siktede og den drepte skal ha vært i samme hus i forkant av drapet, men politiet er tilbakeholden med flere opplysninger i henhold til både den taktisk og teknisk etterforskning.Etterforskningsleder Arild Angen opplyser at det så langt er avhørt 10 til 15 personer i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.