*Nettavisen* Nyheter.

Drept med øks

Foto: Morgan Andersen (Romerikes Blad)

49-åringen skal først ha gått løs på sin eks-kone, før hennes nye samboer drepte ham med en øks.

26.02.10 13:53

AURSKOG (RB.no): I flere år har den drepte 49-åringen, hans ekskone og hennes nye samboer gjensidig truet hverandre fysisk, verbalt og med sms. Senest for to uker siden ble 49-åringen nær drept av ekskonas samboer.

Natt til søndag skal den drapssiktede 37-åringen for andre gang på to uker ha angrepet samboerens eksmann, skriver Romerikes Blad.

49-åringen oppsøkte selv samboerparets hjem. Der ble 49-åringen drept. Den siktede 37-åringen tok deretter med seg liket til Sverige og skal ha dumpet det i et skogsområde et par mil sør for Charlottenberg.

Tapet fast
Ifølge VG har samboerparet forklart til politiet at 49-åringen etter hvert gikk fysisk løs på sin tidligere kone.

Han skal blant annet ha tapet henne fast. Til slutt skal hennes nåværende samboer ha grepet inn: Med baksiden på en øks skal han ha slått offeret så hardt i hodet at han døde, skriver VG.

Erkjenner ikke straffskyld
I går ble mannen siktet for forsettlig drap, etter at han i avhør erkjente å ha tatt livet av 49-åringen.

37-åringens forsvarer Sigmund Øien sier til Romerikes Blad at hans klient vil samarbeide med politiet for å oppklare saken.

– Han erkjenner ikke straffskyld, men erkjenner at en voldsepisode endte med at mannen ble drept. Det skjedde i selvforsvar, sier Øien.

Dumpet i Sverige
37-åringen var i går blant annet med politiet til Sverige for å påvise hvor han hadde dumpet 49-åringen. 37-åringens samboer (35), som tidligere var gift med den drepte 49-åringen, er også siktet i saken. Siktelsen mot henne omfatter legemsbeskadigelse.

– Vi vurderer fortløpende om siktelsen for kvinnen skal endres, sier politiadvokat Kåre Kalvå.

Dømt for vold
Romerikes Blad vet at det har vært en årelang konflikt mellom de to siktede på den ene siden og den drepte på den andre siden.

Den drepte 49-åringen ble blant annet i februar i fjor dømt til betinget fengsel i 30 dager for vold og trusler mot sin ekskone.

For to uker siden oppsøkte den drepte 49-åringen de to siktedes hjem i Aurskog. Der skal han ha blitt utsatt for svært grov vold av den siktede 37-åringen.

Døden nær
Etter at 49-åringen ble undersøkt at lege, ble det klart at han var døden nær etter å ha blitt usatt for vold.

– Det var nære på at det gikk galt da, sier politiadvokat Kåre Kalvå i Romerike politidistrikt. 37-åringen ble siktet for legemsbeskadigelse. Onsdag var den siktede 37-åringen i politiavhør i forbindelse med voldsepisoden for to uker siden.

Først meldt savnet
Mens han satt i avhør, gikk 49-åringens familie til Sørum lensmannskontor og meldte ham savnet. Da hadde ingen sett ham siden lørdag.

37-åringen og hans samboer ble torsdag siktet for legemsbeskadigelse, og huset deres ble sperret av. I går sikret Kripos spor i huset hvor politiet mener drapet fant sted.

Blant annet ble samboerparets bil, deres klær og den dreptes bil, som ble funnet forlatt ved busstasjonen i Aurskog, undersøkt.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med detaljer for voldshandlingen som førte til drapet eller hva som ligger bak konflikten.

Psykisk syk
Den siktede kvinnens forsvarer Gunhild Lærum sier til Romerikes Blad at hennes klient i en årrekke er blitt truet av sin eksmann.

– Det har i flere år blitt gjensidig framsatt trusler mellom min klient og den drepte, sier Gunhild Lærum til Romerikes Blad.

Den siktede kvinnen skal nå være svært preget av det som har skjedd.

– Min klient erkjenner ikke noen befatning med legemsbeskadigelse eller medvirkning til drap. Hun var til stede i boligen og vet hva som skjedde. Hun får nå psykiatrisk hjelp, sier Lærum til Romerikes Blad.

Les flere saker i Romerikes Blad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.