Drept nordmann (38) får godt skussmål

Nordmannen skal ha slått til politimannen med en murstein, tatt pistolen hans og skutt rundt seg.

27.01.14 15:31

Presevo/Oslo (NTB-Kjell Arild Nilsen): Lokale serbere som har kjennskap til den 38 år gamle nordmannen som ble skutt i konfrontasjon med politistyrker, sier de aldri har sett ham aggressiv.

Hendelsen skjedde i Presevo sør i Serbia lørdag, da nordmannen og en lokal politimann kom i krangel. Nordmannen Knut Stanojevski Teisnes skal ha slått til politimannen med en murstein, tatt pistolen hans og skutt rundt seg.

I en påfølgende skuddveksling med en gruppe serbisk politi som kom til i en minibuss, ble nordmannen truffet og døde av skadene, ifølge politiet på stedet.

Høflig
En lokal albaner ved navn Barca sier til avisen Blic at han aldri hadde snakket med den 38 år gamle nordmannen, bare sett ham sammen med den jevnaldrende kona. Nordmannen ga inntrykk av å være en beskjeden og høflig mann, ifølge Blic, som oppgir at den albanske mannen bor 100 meter fra der skytingen skjedde.

Flere naboer som avisen har snakket med, sier de ikke kjente det norsk-serbiske paret.

På en lokal kafé forteller en kelner at nordmannen alltid nøyde seg med et glass juice når han kom innom, en sjeldenhet i et land der spriten ofte serveres sammen med morgenkaffen.

Flere detaljer
Fungerende kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet, Frode O. Andersen, opplyser til NTB mandag at man etter hvert venter å få flere detaljer i saken, men at man så langt ikke har noen grunn til å betvile rapporten fra serbisk politi.

Familien til den drepte nordmannen sa søndag at de hadde fått rapporter fra Serbia som var sterkt i strid med opplysningene serbisk politi hadde gitt. Familien ba ifølge NRK om at norsk politi måtte bli sendt ned for å etterforske saken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.