RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept tenåring anklages for tyveri

Overvåkingsbilder fra en butikk i Ferguson viser angivelig tenåringsgutten Michael Brown stjele sigaretter og dytte bort butikkinnehaveren idet han forlater butikken. Brown ble senere samme dag skutt og drept av en politimann.
Overvåkingsbilder fra en butikk i Ferguson viser angivelig tenåringsgutten Michael Brown stjele sigaretter og dytte bort butikkinnehaveren idet han forlater butikken. Brown ble senere samme dag skutt og drept av en politimann. (Reuters/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Like før 18 år gamle Michael Brown ble skutt og drept av en politimann i St. Louis-forstaden Ferguson, skal han ha stjålet sigaretter fra en butikk.

Siste nytt: Det meldes om skyting under kraftige demonstrasjoner i Ferguson.

En overvåkingsvideo viser hvordan det som angivelig er Brown stjeler sigaretter fra en butikk mens butikkinnehaveren forsøker på stanse ham.

Familien til Brown kaller imidlertid tyverianklagene en avledningsmanøver fra politiet.

Brown ble drept av en politimann kort tid etter det angivelige tyveriet. Men politimannen som skjøt Brown visste ikke om tyverimistanken. Han hadde derimot bedt Brown om å gå bort fra gaten og inn på fortauet.

Les også:  - Derfor skjøt politimannen Michael (18)

- Han gikk midt i gaten og blokkerte trafikken, sa politisjefen i Ferguson, Tom Jackson, på en pressekonferanse fredag kveld.

Ifølge politiet ble Brown skutt etter å ha forsøkt å ta en pistol ut av en politibil. Men øyenvitner forteller at 18-åringen forsøkte å komme bort fra politiet og at han ble skutt mens han hadde hendene i været. Brown var ubevæpnet da han ble drept.

Drapet tidligere denne uken har utløst store demonstrasjoner i Ferguson, og mange av demonstrantene hevder rasisme er den underforliggende årsaken og at Brown ble skutt fordi han var afroamerikaner.

Også natt til lørdag var det store demonstrasjoner i Ferguson, der politiet skjøt tåregass for å spre demonstrantene. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere