RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drept TV-reporters far krever strengere våpenlover

TV-drapene i USA har blåst nytt liv i debatten om våpenlovene i landet. Faren til en av de drepte ber president Barack Obama om hjelp til å innføre strengere regelverk.

I flere intervjuer med internasjonale medier ber faren til reporter Allison Parker, som ble drept på direktesendt TV, om at president Barack Obama sørger for at mentalt ustabile folk ikke får tilgang til våpen. 

– Du er nødt til å gjøre dette. Jeg vil hjelpe deg med å få det gjort, og du har pressen på din side – fordi de mistet nettopp en av sine egne, sier Andy Parker i et intervju med BBC.

– Kommer ikke til å slappe av

Hans datter Allison Parker og kameramannen Adam Ward ble drept i skyteepisoden i Roanoke i Virginia onsdag. Et intervjuobjekt ble også skutt, men overlevde hendelsen.

Den antatte gjerningsmannen, Vester Lee Flanagan, skjøt seg selv etter å ha blitt jaget av politiet.

Andy Parker ber nå om et politisk taktskifte i USA for å bekjempe lignende episoder i framtiden.

– Jeg kommer ikke til å slappe av før jeg ser at noe skjer. Vi er nødt til å få lovgiverne og kongressmedlemmene til å stå til ansvar og slutte å være pysete når det gjelder dette, sier han til CNN. 

34.000 drept av skytevåpen

Også ordføreren i Roanoke, hvor drapene skjedde, har meldt seg inn i debatten. 

– Hvor mange massakrer må vi ha før folk skriker ut og sier hva de vil vi skal gjøre. Vi har bare ikke nådd noe konsensus på dette i USA, sier han. 

President Barack Obama har lenge forsøkt å få på plass strengere våpenlovgivning, blant annet gjennom et forslag om bakgrunnssjekk av våpenkjøpere, som ble stemt ned i 2013. 

I 2013 ble over 34.000 personer drept av skytevåpen i USA. To tredeler av disse var selvmord. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere