RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: DAVID FURST (AFP/Scanpix)

Drepte 13 afghanske sivile

Sist oppdatert:

De 13 menneskene blir av militære kilder beskrevet som «ikkestridende», melder CNN. De ble drept av koalisjonsstyrker ledet av amerikanske soldater vest i Afghanistan.

Tre opprørssoldater ble også drept i Nato-operasjonen i Gozara-distriktet i provinsen Herat tirsdag.

Mer frustrasjon
Drapene på sivile skal igjen ha pisket opp sinnet og frustrasjonen blant den afghanske befolkningen. Mange blir drept i kryssilden mellom opprørssoldater fra Taliban og koalisjonsstyrkene.

De sivile drapene blir nå etterforsket, både militært og av internasjonale observatører. Til CNN opplyser brigadegeneral i de amerikanske styrkene, Michael Ryan, at USA tar sivile tap på alvor. De samarbeider nå med guvernøren i Herat og lokalt politi, for å få klarhet i tirsdagens hendelse.

- Vår bekymring er for sikkerheten til den afghanske folk. For dette formålet må vi kontinuerlig evaluere de operasjoner vi gjennomfører i løpet av vårt oppdrag i Afghanistan, sier Ryan til nyhetskanalen.

Bekymret president
President Hamid Karzai tok opp spørsmålet om sivile tap under et møte han hadde med lederen av Representantenes hus, Nancy Pelosi, lørdag.

Den afghanske presidenten håper en ny avtale, som gir mer makt til de afghanske sikkerhetsstyrkene under militære operasjoner, vil bidra til å redusere sivile tap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere