RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drepte 21 politimenn

Ikledd politiuniform gikk selvmordsbomberen inn på politiområdet og utløste bomben.

Det dødeligste Taliban-angrepet på lenge skjedde i byen Tirin Kot mandag. Afghanske myndigheter opplyser at 21 politimenn ble drept i selvmordsangrepet.

Iført politiuniform tok mannen seg inn på det avsperrede området til politiet i byen Tirin Kot, hovedstaden i provinsen Uruzgan. Der detonerte han bomben som var festet til kroppen hans, opplyser politisjef Juma Gul Hemat i Uruzgan til Reuters.

- Som et resultat av selvmordsangrepet på politienheten (...) led 21 tjenestemenn martyrdøden, og åtte andre ble skadd, sier den afghanske innenriksministeren i en pressemelding mandag.

Taliban har allerede tatt ansvaret for angrepet. Taliban har i det siste vært svært aktive sør i Afghanistan der britiske, kanadiske og tyske soldater sliter i kampen mot Taliban. i byen Uruzgan er det tyske og australske soldater som er utstasjonert.

Det tidligere Talibanregimet har vokst seg svært sterke etter at de ble drevet fra makten under invasjonen i 2001. USA har innrømmet at de ikke lenger har kontroll med landet, og ønsker nå å sende opp mot 30.000 nye soldater til landet. De fleste av disse vil i så fall bli sendt til den sørlige delen av Afghanistan.

Det afghanske forsvarsdepartementet sa mandag at de også har arrestert tre andre kommende selvmordsbombere, som hadde planlagt angrep.

EU, som har ansvaret for å trene opp polititjenestemenn i Afghanistan, fordømte mandagens angrep og forsikret at arbeidet vil fortsette.

- Jeg ønsker å uttrykke min solidaritet med afghanske myndigheter og med det nasjonale afghanske politiet, sa EUs utenrikspolitiske sjef, Javier Solana, etter angrepet.

EU ønsker å doble innsatsen med å trene opp politifolk o Afghanistan, men sliter med å rekrutere mer enn de 180 offiserene som allerede er stasjonert i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere