Drepte arabere funnet i grav i Timbuktu

Nouakchott (NTB-AFP): En grav med tre arabiske handelsmenn er oppdaget i Timbuktu, få dager etter at byen ble gjenerobret av franske og maliske kilder.

De tre likene i graven er gjenkjent som arabiske handelsmenn som var pågrepet av maliske soldater, og som man ikke hadde hørt mer fra, ifølge nyhetsbyrået ANI.

Det har vært en rekke hevnaksjoner mot arabere og tuareger som anklages for å ha støttet islamistene som tok byen og styrte den med hard shariajustis i ti måneder inntil franske og maliske styrker gjenerobret den.

Mange i Mali er sinte på tuaregene for å ha gått sammen med islamistene om å jage den maliske hæren ut av Nord-Mali og ta kontrollen. Selv om tuaregene selv ble jaget bort av sine allierte, får de skylden for å ha åpnet døra for islamistene.

Hundrevis av svarte maliske innbyggere har plyndret arabisk-eide butikker i byen. Noen steder ble det funnet våpen, men andre steder dro de av gårde med TV-er, mat og andre varer.

Menneskerettighetsgrupper beskylder de maliske militære for brudd på menneskerettighetene og for summariske henrettelser av arabere i Konna og andre steder. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.