Drepte han mor og datter?

IKKE BRUK Peter Mangs Nancy Bochicchio Joey

IKKE BRUK Peter Mangs Nancy Bochicchio Joey Foto: Stig-Ake Jonsson/privat (Scanpix/Privat/Nettavisen)

Svensk og amerikansk politi undersøker nytt drap. Den svenske drapssiktede Peter Mangs besøkte småbyen da Joey og Nancy Bochicchio ble drept.

15.11.10 21:31

Svenske Peter Mangs (38) er foreløpig siktet for et drap og flere drapsforsøk, men svensk politi undersøker nå om skyteren Mangs har stått bak flere drap.

Nå har også amerikansk politi vist interesse for den svenske mannen. I desember 2007 var Peter Mangs på besøk hos sin far i Florida.

Faren har de siste 20 årene bodd i den lille byen Boca Raton fire mil nord for Miami. På samme tid, nærmere bestemt 12. desember 2007, ble 47 år gamle Nancy Bochicchio og hennes syv år gamle datter Joey funnet drept.

Ikke typisk Mangs
Drapet ligner ikke på de drapene Peter Mangs er siktet for i Sverige, men det lokale politiet i Boca Raton bekrefter at de nå undersøker om Mangs kan knyttes til drapene og at de har vært i kontakt med svensk politi, skriver engelske The Times.

Politietterforsker Mynor Cruz som etterforsket Bochicchio-drapene sier at han også vil snakke med Mangs far.

38 år gamle Mangs etterforskes nå også i forbindelse med andre eldre drap. I juni 2003 ble en 66 år gammel mann av iransk opprinnelse skutt og drept sin egen leilighet i Lindängen i Malmö der Mangs vokste opp. En halv måned senere ble en 23-åring med irakisk-syrisk bakgrunn skutt og drept utenfor hjemmet sitt i samme gate.

Politiet mener at én person sto bak begge disse drapene, og at våpenet var en ni millimeter pistol.

Mordmysteriet
Tilbake til USA. Like før midnatt 12. desember 2007 ble mor og datter Bochicchio ble funnet bundet på hender og føtter i deres bil utenfor Town Center Mall i Boca Raton. Overvåkingskameraer har vist at de to ankom kjøpesenteret litt etter klokken 14 denne dagen, og forlot senteret en time senere.

Politiet tror at de to ble bortført like etter at de gikk ut av utgangsdøren på senteret, og at gjerningsmannen tvang Nancy til å ta ut 500 dollar i en minibank. På et tidspunkt ringte Nancy nødnummeret 911 men samtalen ble brutt før hun kunne si noe.

Senere har gjerningsmannen bundet mor og datter på hender og føtter i deres bil. De ble begge skutt. I tillegg ble det brukt svømmebriller til å dekke øynene til de to døde.

Dusør
Så sent som i januar i år ble informasjonen om svømmebrillene offentliggjort i håp om å kaste nytt lys på saken. Du kan se tv-innslag om saken her.

Drapsgåten i Boca Raton er blant de mer omtalte i USA, og har blitt omtalt i programmet «Americas Most Wanted» tre ganger. 350.000 dollar er utlovet i dusør til den som har informasjon som fører til gjerningsmannens pågripelse.

En egen MySpace-side er opprettet for saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.