*Nettavisen* Nyheter.

Drepte husverten

Foto: Jarild, Sverre Christian / Scanpix

Den 28 år gamle kvinnen hadde vært leieboer hos 75-åringen i Fredrikstad i drøye to uker. Nå har hun erkjent å ha drept sin husvert.

18.05.11 07:20

Politiet fant 75-åringen død mandag kveld. Hennes kvinnelige leieboer er siktet i saken. Foreløpig lyder siktelsen på å ha forvoldt en annens død.

– 28-åringen har erkjent de faktiske forhold og også straffskyld. Hun har ikke ønsket å ha noen advokat til stede under de innledende avhørene, men vil få oppnevnt en forsvarer onsdag. Siktede har også samtykket til varetektsfengsling, og det er ingen tvil om at hun selv har ønsket å bidra til oppklaring av denne alvorlige forbrytelsen, sier politioverbetjent Ivar Prestbakken til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det var politiet i Oslo som kontaktet politiet i Fredrikstad og ba dem undersøke huset i St. Josefs gate. 28-åringen ble pågrepet på et hotell i hovedstaden i går.

Siktede er kjent av politiet fra før, og skal ha vært i tydelig psykisk ubalanse da hun ble pågrepet.

Avdøde var en anerkjent kunstner, som opp gjennom årene har hatt en rekke separatutstillinger og utsmykningsoppdrag. Hennes arbeider var blant annet innkjøpt av flere kunstmuseer.

Hun bodde alene i boligen sin i Fredrikstad, men leide altså ut en leilighet til siktede som flyttet inn rundt 1. mai.

Flere nyheter fra Sarpsborg Arbeiderblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.