RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)

Drepte Rickard med denne øksa

Sist oppdatert:
Så dro May Lene Christiansen (22) på kristenleir og fikk ny kjæreste.

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Dag tre i rettssaken der May Lene Christiansen (22) og hennes bestevenninne (23) sitter tiltalt for drap og medvirkning til drap, startet med at hovedtiltaltes kjæreste kort tid etter drapet på Hans Rickard Strømner forklarte seg.

Møttes på kristenleir
Mannen som er i 20-årene forteller at han møtte Christiansen på en kristenleir i Fredrikstad kort tid etter det brutale øksedrapet fant sted. Forholdet tok slutt da Christiansen ble fengslet for drapet.

- Jeg traff May Lene første gang i juli 2011. Vi møttes på TenOase i Fredrikstad. Første dagen da vi satt på Peppes fortalte May Lene at hun hadde drept en person med øks. Jeg husker jeg at jeg ikke trodde på det. Det virket usannsynlig at hun fortalte at hun akkurat hadde møtt at hun hadde drept en person. Jeg tenkte at hun var en snill, grei og koselig jente siden hun var på kristenleir, fortalte han.

Drapsvåpenet, en 1.5 kilo tung øks, som May Lene Christiansen brukte da hun drepte sin daværende kjæreste, Hans Rickard Strømner, var det skarpeste redskapet i huset. Rottegift, kniv og en annen øks ble vurdert, men venninnenes valg falt til slutt på en arbeidsøks fordi den var skarpest.

May Lene Christiansens ekskjæreste hadde først status som vitne i saken, men er per dag dato siktet for befatning med saken.

Endret forklaring
Ifølge den tidligere kjæresten virket May Lene Christiansen glad og livlig da de møttes. Etter kort tid ble de kjærester og flyttet raskt sammen. På dette tidspunktet var liket av Strømner fortsatt ikke funnet.

- Det ble bestemt at jeg skulle få en prøveuke. May Lene og venninnen skulle sjekke om jeg kunne flytte inn. Da uken var over fikk jeg beskjed om at jeg hadde bestått prøven, sa han.

Ekskjæresten forklarte i sitt første vitneavhør at han ikke kunne huske at May Lene Christiansen fortalte at hun ble utsatt for vold av Strømner.

Siden har han endret forklaring.

- Hun fortalte at hun ble banket av ekskjæresten. At at hun blant annet ble bundet fast i en stol og slått.

På spørsmål om hva han tenkte om den såkalte prøveuken forklarte dem han følgende:

- Jeg tenkte at jeg måtte på prøveuke slik at de kunne sjekke om jeg var voldelig. Da hadde jeg nok ikke fått flytte inn, svarte den tidligere kjæresten.

- De hadde de koselig sammen
Ekskjæresten bodde i løpet av en periode sammen med begge de tiltalte jentene. Om May Lene Christiansens bestevenninne beskrev han følgende:

- Jeg prøvde å bli kjent med henne men det var vanskelig. Hun svarte mest ja eller nei når jeg forsøkte å snakke med henne.

- Hvordan opplevde du forholdet mellom de to jentene, ville statsadvokaten vite.

- Jeg opplevde det som at de var veldig gode venninner. De hadde det koselig sammen og trivdes godt i lag. I starten lurte jeg på hvorfor May Lene hadde venninnen boende i huset. Men slik jeg forsto det så bodde hun der fordi May Lene var redd for å bo alene i huset, forklarte han.

På spørsmål om hva han tenker om at May Lene Christiansen fortalte han om drapet første dagen de møttes svarte den tidligere kjæresten at han tror May Lene hadde tillitt til han.

- Jeg har lurt mye på hvorfor hun fortalte meg om drapet første dagen. Det virket som om hun raskt fikk tillitt til meg, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere