RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drepte Rickard sovende i senga - hevder det var selvforsvar

(Privat/Nettavisen/Politiet)
Sist oppdatert:
Kjæresten vurderte kniv og rottegift, men endte med å drepe Hans Rickard Strømner med øks mens han lå og sov.

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Mandag morgen startet rettssaken mot drapstiltalte May Lene Christiansen (22) og hennes venninne (23).

Sammen er de tiltalt for å brutalt ha drept Christiansens tidligere kjæreste, Hans Rickard Strømner, med øks.

Christiansen møtte opp i retten ikledt kun svarte klær og brøt sammen i gråt allerede før rettssaken startet. Hun fortalte om mishandling og vold.

- Var nødverge
Christiansen har innrømmet at hun tok livet av sin tidligere kjæreste med øks, men hevder hun handlet i nødverge og erkjenner ikke straffskyld.

Venninnen som sitter tiltalt på sammen med Christiansen erkjenner heller ikke straffskyld. Hun er siktet for medvirkning og valgte ifølge tiltalebeslutningen blant annet ut øksen drapet ble begått med.

Venninnen (23) skulle i utgangspunktet drepe Strømner, da hun ikke klarte å gjennomføre handlingen grep Christiansen inn og hogget han i halsen.

Hans Rickard Strømner ble funnet av to turgåere tre måneder etter drapet ble begått. De merket en spesiell lukt som også hundene markerte på.

Da turgåerne så under en presenning på stedet fant de en hodeskalle. Turgåerne meldte straks ifra til politiet som rykket ut til åstedet på Klemetsrud.

Den første politipatruljen på stedet fant avdøde pakket inn i plastpresenning, liggende under en sofa.

Patruljen kunne raskt konstatere at det lå et menneske under presenningen.

På grunn av tidsrommet Strømner hadde ligget innpakket i skogen, var det ikke mulig å identifisere avdøde med en gang.

Etter få dager ble liket identifisert som Hans Rickard Strømner ved hjelp av en tatovering, matchende blodspor, samt DNA på tannbørste.

Christiansen ble avhørt første gang 19. november. Hun sa da at hun ikke husket hvor han var.

Ingen andre kunne bekrefte at de hadde snakket med Strømner etter han hadde forlatt boligen på Rustadsaga. Da ransaking fant sted bodde Christiansen sammen med sin venninne som også er tiltalt.

Før ransaking i huset hennes fant politiet blod på gulvet. Christiansen sa at det kunne skyldes at hunden hadde løpetid.

Politiet fant også flere andre små blodflekker på gulvet. Politiet søkte med hund og fant blodflekker i May Lenes bagasjerom. Disse samsvarte med strømnøers.

Politiet gikk etter kort tid til pågripelse av Christiansen.

Hun ble avhørt som siktet i saken og fortalte hun hadde blitt utsatt for en hel del vold fra Strømner.

Christiansen erkjente å ha drept Strømner i senga med øks, mens han sov, og forklarte at hun i lengre tid hadde ønsket å drepe Strømner. Hun fortalte videre at de vurderte rottegift eller en kniv som de skulle kutte strupen med.

Sammen med tiltalte nummer to vurderte de ulike alternativer.

De to tiltalte har kjent hverandre lenge og skal ha vært bestevenner.

To uker før drapet snakket de to om å ta livet av Strømner. Hun orket ikke leve med han.

De to tiltalte vurderte å skjære over strupen til Strømner kniv. De avtalte at bestevenninnen skulle gjøre det, men hun klarte ikke å gjennomføre handlingen.

Da tar May Lene over øksa og hogger han i halsregionen med et hogg. Dermed løpet de ut av huset. Christiansen har i avhør forklart at hun ble utsatt for gjentakende vold.

Hun mener hun ikke så noen annen utvei enn å drepe han og påberoper seg preventivt nødverge. Hun har aldri anmeldt Rickard for vold til politiet.

Christiansens forsvarer, Ole Petter Drevland, mener sentrale problemstillinger blir hvorvidt Christiansen ble utsatt for vold, om hun burde vurdert alternative handlinger og om de to siktede gikk for langt i sine handlinger der de mener det ble handlet i nødverge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere