RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dresdner Kleinwort kritisk til Telenor

Sist oppdatert:
Meglerhuset Dresdner Kleinwort Wasserstein er svært bekymret for Telenor og mener aksjen kan svekkes videre. Les hvorfor
Meglerhuset Dresdner Kleinwort Wasserstein skriver i et fersk notat at de er svært skeptisk til Telenor fremover, og forventer kursfall.

Analytikerne i meglerhuset har en salgsanbefaling på aksjen, og kursmål 54 kroner, men forventer at aksjen kan falle videre.

- Aksjen kan svekkes videre. Den synes å være for dyr, skriver meglerhuset i en rapport iMarkedet.no har fått tilgang til.

Dresdner Kleinwort skriver at de forventer at Vimpelcom nå mest sannsynlig vil gå inn i det ukrainske markedet, som de anser som svært negativt for Telenor. De forventer også vedtektsendringer i selskapet noe som vil få Telenors veto-mulighet til å fordampe.

- Etter vårt syn er den mest sannsynlige utviklingen at Telenor selger sine aksjer i Vimpelcom, som står for 12 til 13 prosent av Telenors verdi. Dette er negativt gitt den store rabatten som vil komme ved et slikt salg. Videre er det negativt med en økt konkurranse for Telenor i det ukrainske markedet (Kyvistar står for 12-13 prosent av Telenors verdi), skriver analytikerne.

De peker på at nyhetene altså er negative for til sammen en fjerdedel av selskapets verdi.

Oppsummering:

Meglerhus: Dresdner Kleinwort Wasserstein
Aksje: Telenor
Anbefaling: Reduser
Kursmål: 54 kr
Dato: 23.06. 2005

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere