RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dresdner skuffet over Baksaas-tall

Sist oppdatert:
Investeringsbanken Dresdner Kleinwort Wasserstein er svært skuffet over resultatet til Telenor og tar kursmålet opp til vurdering. Les hvorfor de er skuffet
Dresdner Kleinwort Wasserstein er ute med en respons på kvartalstallene til Telenor som kom onsdag morgen. I notatet, som iMarkedet.no har fått tilgang til, fremgår det klart at de er skuffet over de svake resultatene.

- Et svært svakt sett av kvartalsresultater med rene omsetningstall for gruppen på 15,65 milliarder kroner, som er 150 millioner kroner under våre anslag, som var i bunnen av konsensus, skriver analytikerne. De skriver videre at resultat før av- og nedskrivninger var ca. 10 prosent under deres eget anslag, noe de ser på som skuffende.

Grunnen er labre resultater fra Telenors deleide mobilselskaper i utviklingsmarkeder (Russland, Ukraina osv) som får skylden for de dårlige resultatene, og dette er særlig negativt.

- Dette vil underminere hovedcaset til denne aksjen, nemlig at disse eiendelene vil slå anslagene fremover, skriver Dresdner.

Mobilmarginene i innenlandsmarkedet har stabilisert seg på 41 prosent, og dette kan sees på positivt, men guidingen på investeringer i 2005 som beløper seg til 14 milliarder kroner kan urovekke markedet, skriver analytikerne som bemerker at dette var det samme som deres anslag, men at konsensus var på omkring 12 milliarder kroner.

Dresdner har en hold anbefaling med kursmål 60 kroner aksjen på Telenor, men har nå tatt dette opp til vurdering.

Telenor er uendret på Oslo Børs etter å ha løftet seg fra åpning da aksjen var ned over tre prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere