RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drev sexspaning på internett

Sist oppdatert:
Politiet i Haugesund overvåket sexannonsene og slo til på hotell.

Ifølge Haugesunds Avis slo politiet i Haugesund til på tre hoteller torsdag i en planlagt aksjon mot sexsalg.

Politiet hadde funnet annonser på internett og i aviser om salg av sex i Haugesund, og kunne dermed gå til aksjon.

Etter å ha spanet på til sammen tre hoteller, gikk politiet ved 16-tiden til aksjon og pågrep en mann i 40-årene. Han ble tatt med til politistasjonen.

- Mannen fikk et forelegg på 9.000 kroner, sier politiadvokat Bjarte Myklebust til avisen.

Boten er den første som blir skrevet ut av politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt etter at kjøp av sex ble kriminalisert 1. januar 2009.

- Vi har ikke veldig god oversikt over hvor utbredt dette er i Haugesund, men vil ha flere kontroller framover, sier Stødle til avisen.

Kastet ut av hotell
Haugesund er ikke den enste byen som har besøk av omreisende prostituerte for tiden.

Onsdag kunne avisen Nordlys fortelle at prostituerte har ved flere anledninger blitt avvist eller kastet ut av hoteller i Tromsø.

- Det har skjedd at vi har hatt sterke og klare signaler om at det er prostitusjon som foregår, og da har vi avvist personer ved innsjekking, sa Ulf Johansen ved Rica Ishavshotel i Tromsø til avisen på onsdag.

- Jeg vet om to tilfeller fra Tromsø den siste måneden. Den ene gangen ble en person avvist, og ved det andre tilfellet ble en person bedt om å forlate hotellet, sier Tor Ragnar Fjeldstad, direktør ved Amalie Hotell i Tromsø.

De to forteller til Nordlys at hotellene gjerne varsler hverandre ved mistanker om prostitusjon.

- Politidistriktene har et særskilt ansvar
En av de som reagerer på det åpenlyse sexsalget er stortingsrepresentant Anne Marit Bjørnflaten (AP). Hun var inntil nylig leder i Stortingets justiskomité.

- I regjeringens handlingsplan mot trafficking står det at de enkelte politidistriktene har et særskilt ansvar for å overvåke om disse jentene er utsatt for trafficking.

Det er enda viktigere nå enn før forbudet mot sexkjøp fordi mye av prostitusjonen har gått under jorda, og internett har blitt viktigere, sier Bjørnflaten til Nordlys.

Kriminalsjef ved Tromsø politidistrikt, Einar Pedersen, forteller at de, i likhet med politiet i Haugesund, følger med på nettet.

- Vi følger opp disse nettsidene, og kartlegger virksomheten. Vi har også kontaktet noen av disse kvinnene, men det er ikke alltid de vil snakke med oss, sier Pedersen til Nordlys.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere