RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Driften i gang igjen ved Texas-raffineriet

Sist oppdatert:
Den store brann ved oljeraffineri i den amerikanske delstaten Texas er nå slukket, og anlegget er satt i drift igjen. Det var spekulasjoner om at terrorister kunne stått bak
Brannen som brøt ut ved raffineriet i natt amerikansk tid skal nå være slukket, og driften ved anlegget som er det største av BPs fire amerikanske raffinerier skal ære gjenopptatt.

Brannen førte til en eksplosjon, og det ble spekulert i at terrorister kunne stå bak. Bakgrunnen var at FBI for mindre enn en uke siden advarte mot mulig terrorangrep mot amerikanske raffinerier. Det har imidlertid så langt ikke kommet frem noe som viser at brannen ble utløst av aksjonister så langt.

Ifølge Associated Press har beboerne i nærheten av anlegget nå fått dra tilbake til sine hjem, og arbeiderne er på plass igjen. ingen skal ha blitt drept eller skadet i brannen.

En talskvinne sier Ap at det foreløpig ikke er helt klart hva som utløste brannen, men tidlige rapproter sier at den startet i ved utstyr brukt til bensinproduksjon.

Raffineriet har en kapasitet på 435.000 fat pr. dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere