RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drikkende hovedsteder

Sist oppdatert:
En drink smaker gjerne best der den kommer fra. Her finner du fem flytende byer som fortjener en skål.

Tequila, Mexico

De fleste griner litt på nesen bare de hører navnet, men Tequila har over tid blitt verdens mest populære og samtidig fryktede festdrink. Gjerne med litt salt først og sitron til slutt har mange latt seg rive med i en rus fra denne ørkenblomsten med navnet agave.

The National Tequila Fair finner sted en gang tidlig i desember. Da skal hele byen være ganske «god og full».

Champagne, Frankrike

Er du allerede litt fin på det, da bør en tur til denne musserende delen av verden være essensielt. Når folk skal flotte seg følger gjerne dråper og bobler fra Dom Perignon, Veuve Clicquot og Moet et Chandon med på kjøpet.

En lov slår fast at sprudlevin som ikke kommer fra denne byen og dette distriktet i Frankrike må holde seg langt unna betegnelsen champagne.

Bundaberg, Australia

Queensland går under betegnelsen solskinnsstaten i Australia. Om det kommer av å ha drukket for mye Bundy-rom vites ikke. Mange snakker om øl- og vinlandet Australia, men det er dette brennevinet som egentlig symboliserer folket «down under».

Bundaberg ligger rundt 40 mil nord for Brisbane og har gjennom sin produksjon av sukker også tatt denne formen for godsaker seriøst. En omvisning, med følgende prøvesmaking, på destilleriet er veldig populært.

Plzen, Tjekkia

Pilsen du drikker her hjemme har sitt utspring fra denne storbyen og Pilsner Urquell er på en måte originalen. For ølkjennere har en tur hit nærmest blitt en type pilegrimsferd. Denne lyse typen øl har nærmest blitt en standard for en hel verden, men ingen greier helt å slå smaken av pils på hjemmebane.

Jerez de la Frontera, Spania

Sherry kom til verden når muslimske maurere under okkupasjonen av Spania for over 1000 år siden ville lage en vin lik deres egen shiraz. Resultatet ble en søt og forskåret vin som ble populær over store deler av verden, og da spesielt i Storbritannia.

Jerez er rik på historie når det kommer til dette temaet og ingen andre kan kalle produktet sitt sherry om det ikke stammer fra nettopp dette området.

(Kilde: The Sun-Herald)

Flere saker om ferie og reise finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere