RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drikker mer av høy musikk

Foto: Lars Joakim Skarvøy/Mediehuset Nettavisen
Sist oppdatert:
En ny studie viser at du drikker mer og fortere når du hører høy musikk.

(YEYE):Jo høyere musikk, desto mer og fortere drikker du.

Det viser en ny fransk undersøkelse.

Ble spionert på
I studien ble 40 tilfeldige menn i alderen 18 til 25 år iakttatt mens de drakk i forskjellige barer. For at utgangspunktet skulle bli så rettferdig som mulig, regnet man bare med de som bestilte øl.

Drakk mer
Forskerne skrudde volumet på musikken i baren opp og ned mens de studerte forsøkskaninen, for så å velge seg ut en ny når denne hadde dratt. Resultatene viste at man drakk mer og fortere ettersom volumet ble høyere.

Tempoet stresser deg
En av «spanerne», professor Nicolas Guéguen ved Universitetet i Bretagne-Sud i Frankrike, har i tidligere studier erfart at rask musikk får deg til å drikke fortere. Nå har han altså avdekket en sammenheng også med musikkens volum.

Mindre sosialt
En forklaring kan være at man snakker mindre når musikken er så høy at det er vanskelig å kommunisere, og derfor drikker mer.

Er klar over effekten
Både valg av sjanger, tempo og volum er noe de kommersielle stedene vet om og benytter seg av for å få deg til å være lenger og drikke mer, hevder ScienceDaily.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Musikken er en del av konseptet
Daglig leder i Tiger Tiger Oslo, Jacob Pedersen, sier de ikke bruker musikk for å få folk til å drikke mer, men at musikken er en del av et konsept hvor man skal møtes og underholdes i trygge omgivelser. Utover dette vil han ikke kommentere saken.

Danceclubkjeden Tiger Tiger har utesteder i Oslo, Trondheim, Fredrikstad, Kristiansand, Arendal og Bergen, og er kjent for sin fengende dance-musikk.

Får opp stemingen
På Qba Bar på Grünerløkka i Oslo er stemningen mer avslappet og rocka. Bartender Hilde Chruischank (24) sier hun selv styrer musikken når hun er på vakt.

- Om folk drikker mer når vi spiller høy musikk har jeg egentlig ikke tenkt så veldig over. Det normale er jo at man skrur opp volumet når kvelden kommer og det blir masse mennesker og prat, så da er det vanskelig å vite hvordan folk hadde drukket hvis vi hadde spilt lav musikk.

- Dette er jo en bar, hvor folk faktisk kommer for å drikke, og jeg tror heller det har med å gjøre at de drikker mer når de får promille. Vi legger hvertfall ikke noe bevisst bak lydnivået her hos oss, bortsett fra å få opp stemningen. Det er jo da folk blir værende og kjøper seg noe å drikke.

(Kilde: Science Daily)

For siste nytt fra Yeye: Gå til forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere