RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drikker mindre, slåss mer

Sist oppdatert:
Flere skjenkesteder og lengre åpningstider får skylden for voldsøkningen i Bergen. Men bergenserne har færrest skjenkesteder per innbygger, og drikker mindre enn før.

- Det vi ser er at vi har hatt en eksplosjon av antall skjenkesteder, og at helgevolden har økt proporsjonalt. Vi mener vi har ryggdekning for argumentene våre, sier seksjonsleder ved patruljeseksjonen ved Bergen Sentrum Politistajson til Bergens Tidende.

Han mener flere skjenkesteder og lengre åpningstider har ført til voldsøkning i Bergen. Men selv om antall skjenkebevillinger i Bergen er fordoblet på ti år, har byen likevel færre skjenkesteder per innbygger enn andre norske storbyer.

Til tross for at bergenserne slåss mer, drikker de mindre. Det har ikke blitt drukket mindre øl på Bergens skjenkesteder på mange år. I tidsrommet 1997-2005 har ølkonsumet i Bergen falt med 21 prosent. Det eneste det drikkes mer av ute på byen, er vin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere