RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drikkevarebransjen krever endret sukkeravgift

Oslo (NTB): Regjeringen økte avgiften på alkoholfrie drikkevarer i statsbudsjettet. Nå krever industrien en gjennomgang av avgiftssystemet fordi den mener avgiften rammer feil produkter.

Fra nyttår øker regjeringen avgiften på alkoholfri drikke til 3,06 kroner per liter. Den såkalte sukkeravgiften er lagt både på vanlig brus, lettbrus uten sukker og vann med tilsatt smak og saft. Nå reagerer bransjen.

- Det har ikke betydning for folkehelsa, og er ren symbolpolitikk. Sukkeravgiften berører også sukkerfrie drikker, sier administrerende direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen, Petter Nome til Nationen.

I 2011 betalte industrien 1,87 milliarder kroner i avgift på alkoholfri drikke.

- Det er meningsløst og helt uforståelig. Avgiften bør regnes ut fra sukkermengden uavhengig av produktet. Det vil gi industrien et insitament til å redusere sukkerinnholdet, sier Nome.

- Dagens system er ikke et effektivt helsepolitisk virkemiddel når det er samme avgift på sukkerfri brus og vann med smak som på brus med sukker. Det er jo dette folk bør drikke for å få i seg mindre sukker, sier Nome. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere